Mă doare, iar asta mă vindecă

O iubire creștină adevărată, vie și lucrătoare, o poți avea numai atunci când ți-ai pus viața în lumina iubirii lui Dumnezeu, iar această lumină o poți avea numai la picioarele Crucii Mântuitorului. Numai căzut și îngenuncheat la picioarele Crucii, poți câștiga acea dragoste sfântă care toate le suferă, toate le crede, toate le rabdă (I Corinteni 13). Dragostea creștină este o floare curată ce răsare numai într-un pământ al inimilor ce s-a udat cu Sângele Jertfei de pe Golgota.

Cine nu cunoaște Golgota, cine n-a gustat cu adevărat din Jertfa cea mare a Sângelui ei, nu poate avea o dragoste creștină adevărată. Ca pe o „poruncă nouă” a lăsat Iisus în lume dragostea creștină, ca pe un lucru la care trebuia – și la care trebuie – o viață nouă, o viață schimbată, o viață dospită de aluatul Evangheliei. Numai când vor avea și vor trăi oamenii o astfel de viață, se va vedea între ei dragostea creștină.

Extras din Mai lângă Domnul meuPreotul Iosif Trifa, Editura Oastea Domnului via http://doxologia.ro.

Previous Post

Evanghelia zilei (Marcu 8, 27–31)

Next Post

Porunca cea cu taină

Related Posts

Chiar și plecările întâmplătoare din lume nu sunt cu totul de lepădat. Pe tot cel care vine la chinovie și cere fierbinte să viețuiască împreună cu frații nu trebuie să-l alungăm dintr-odată, cu totul, înainte de a cerceta în amănunțime cele ce îl privesc; ci doar să-l îndepărtăm într-o oarecare măsură și să-l încercăm după cele mai înainte scrise. Dacă și după încercare stăruie în hotărâre, trebuie primit, afară doar de nu se întâmplă mai apoi altceva neîngăduit de legile Dumnezeiești.

A lui Paladie Un oarecare tânăr de optsprezece ani, pe nume Macarie, a săvârşit un omor fără voie,…
Read More
Total
0
Share
Post