„Artileria grea a neo-marxismului vrea să lovească în cea mai grobiană manieră singura oază de lumină și libertate care ne-a mai rămas”

Atitudinile violente de sorginte neo-marxistă manifestate în spațiul public de cei care cer acum vaccinarea obligatorie și introducerea certificatului verde pentru preoții și credincioșii care participă la slujbele Bisericii au generat și întrețin o puternică pandemonie a urii în lumea de azi.

Deși nu mă surprinde, îmi provoacă o puternică indignare solicitarea venită din partea vocilor seculariste, de sorginte neo-marxistă, care cer obligativitatea vaccinării și introducerea certificatului verde pentru preoții și credincioșii care participă la slujbele Bisericii. Îmi exprim protestul ferm față de astfel de solicitări aberante și cred cu maximă convingere că Biserica trebuie să respingă în mod categoric orice formă de obligativitate care să știrbească libertatea din casa lui Dumnezeu.

Artileria grea a neo-marxismului vrea să lovească în cea mai grobiană manieră singura oază de lumină și libertate care ne-a mai rămas și anume, Biserica lui Hristos, care însă nu va putea fi biruită niciodată, de ideologiile atee din această lume.

Este în afara oricărui dubiu pentru orice om, cu percepție și reprezentare obiectivă în privința realității, că perioada extrem de dificilă, din punct de vedere sanitar, prin care am trecut și, din nefericire, încă mai trecem, a adus o apăsare pronunțată asupra fiecăruia dintre noi, iar presiunea creată, a alterat din păcate, relațiile inter-umane și felul în care oamenii au înțeles să se raporteze unul la celălalt.

În această perioadă, am fi avut cu siguranță o accentuată nevoie de solidaritate, pentru că un climat dificil din punct de vedere medical trebuie să-i unească pe oameni și nu să-i dezbine. Am spus de foarte multe ori că sunt adeptul liberei alegeri, a libertății decizionale a omului, care, ascultând-și conștiința, hotărăște cum să-și îngrijească mai bine sănătatea. De aceea, am respectat și respect în egală măsură, atât libera alegere a celui care hotărăște să-și asume un vaccin sau un tratament medical, cât și opțiunea celui care decide să nu își asume o astfel de alternativă având la bază propriile considerente care l-au condus la o astfel de hotărâre.

Oamenii, trebuie să-L aibă ca model absolut pe Dumnezeu, care a protejat întotdeauna libertatea și evident că, legat de acest lucru, nu putem uita faptul că o parte dintre Îngerii buni au căzut folosindu-se în sens rău de libertatea lor, și ca, totodată, protopărinții noștri, Adam și Eva, au căzut în păcatul neascultării, tot ca urmare a utilizării, în mod greșit a atributului liberei alegeri.

Din nefericire, constatăm că, mai ales la adresa celor care au optat să nu urmeze o soluție medicală, s-a declanșat o sarabandă furibundă de atacuri nedemne și dezonorante, pentru cei care au lansat această ofensivă, prin care, cei care nu și-au asumat un vaccin sau un tratament medical, sunt socotiți, ca fiind paria societății, ucigași, conduite marginale, implementându-se asupra lor „o sumedenie de restricții”, cum s-a spus de la cel mai înalt nivel, propagându-se astfel grave forme de discriminare și de dezbinare între oameni.

Foarte mulți specialiști în științe juridice, atrag atenția, că măsurile discriminatorii, cum ar fi de exemplu introducerea certificatului verde, aduc o atingere gravă, drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, fiind afectate deopotrivă, dreptul la muncă, dreptul la libera circulație, dreptul de acces, dreptul la educație și componenta libertății în general, care face parte din dreptul la viață firească.

Aceste măsuri sunt însă susținute cu aplomb de unii dintre cei care s-au autoproclamat, în ultimele decenii, „intelectualii eterni sau atotștiutorii de serviciu pentru veșnicie”, făcând parte din așa-numita societate civilă autohtonă.

Acești oameni, cer acum măsuri dure, care să însemne inclusiv arestarea și judecarea pentru infracțiuni extrem de grave din codul penal, a celor care îndrăznesc să aibă o altă opinie decât cea promovată oficial, iar remarcile pline de ură prin care se cere instaurarea cenzurii și anularea oricăror opinii diferite, capătă o agresivitate din ce în ce mai mare. Solicitarea arestării unor ierarhi, preoți sau a altor persoane care îndrăznesc să aibă o opinie diferită reînvie, din păcate, vremuri pe care le credeam de mult apuse, dorindu-se instaurarea unei politici neo-marxiste în care punerea pumnului în gură și oprirea libertății de exprimare să fie priorități absolute.

Totodată, „aceiași intelectuali de totdeauna”, sprijină într-o altă ordine de idei, agenda deviantă LGBT, susținută de Uniunea Europeană prin care se urmărește introducerea educației sexuale obligatorie în școli, obligarea statelor membre UE la recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, promovarea așa-numitei ideologii de gen și multe alte aspecte prin care se dorește prezentarea minciunii ca adevăr.

În același timp, când vine vorba de păcatul cumplit al uciderii, al avortului sau despre păcatul capital al sinuciderii ori despre eutanasie, mulți dintre intelectualii de serviciu ai lumii seculariste de azi, susțin că omul are libertatea alegerii, că poate să facă tot ceea ce vrea cu viața sa, iar in privința avortului, de exemplu, se socotește în mod total eronat că femeia este stăpână pe trupul său, deși nu ea și l-a dat, dar acest raționament, nu se mai aplică in concepția acelorași lideri de opinie, care se consideră atotștiutori, referitor la urmarea sau nu a unui tratament medical.

Există o paletă mai largă, „de analiști compleți sau intelectuali de oportunitate”, care se reflectă în diverse domenii socio-culturale sau politico-economice, și care de peste 30 de ani încoace cer reforme, restructurări, schimbări de priorități, fără ca aceste reforme să-i atingă în vreun fel.

„Perpetua intelectualitate”, vrea să rămână intangibilă și nimeni să nu îndrăznească să aibă vreo opinie care să i se opună. De exemplu, pentru a face doar o scurtă trecere în revistă, trebuie să spunem că acești „auto-proclamați intelectuali veșnici” atacă ori de câte ori au ocazia principiile sănătoase de la temelia națiunii noastre. Nu putem omite faptul că s-au opus referendumului care să consfințească în Constituția României singura căsătorie adevărata și legitimă – aceea dintre un bărbat și o femeie – și lovesc ori de câte ori au ocazia, în principiile morale solide, socotindu-le ca făcând parte din sfera habotniciei sau inventând alte găselnițe care să atace postamentul sănătos al acestui neam.

Nu trebuie să ne mire atitudinile violente împotriva Bisericii sau a credincioșilor ortodocși, manifestate de exemplu, de Cristian Tudor Popescu sau de Alina Mungiu Pippidi. Să nu uităm că în anii ̕ 90, pe când coordona politica redacțională a ziarului Adevărul, Cristian Tudor Popescu susținea atitudinile potrivnice prezenței regelui Mihai în România, justificând totodată, prin intermediul aceluiași ziar, prezența minerilor în București.

În același timp, trebuie precizat faptul că același analist complet i-a calificat pe credincioșii ortodocși ca fiind „pupători de moaște și vite păstorite de mai marii lor”. Știm că Alina Mungiu Pippidi, a scris o piesa de teatru blasfemiatoare la adresa Mântuitorului Hristos și a dreptei credințe, menținându-și de-a lungul timpului atitudinea ostilă față de Biserică. Din nefericire, Gabriel Liiceanu sau Andrei Pleșu au apelat, la rândul lor, la boicotarea referendumului pentru familie, a cărui nereușită își produce astăzi din plin efectele negative în societatea românească.

Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să întoarcă fiecare minte rătăcită la matcă; și nouă, celor care ne dorim să rămânem sălășluiți cu mintea și sufletul în Cuvântul lui Hristos, să ne dăruiască lumină, perseverență, rugăciune și dreaptă socoteală. Fiecare creștin ortodox are obligația de a-și mărturisi credința scăldându-și sufletul în Apa cea Limpede, izvorâtă din Iubirea lui Hristos.

Protos. Dr. Sofian Costea

Sursa: http://deinteres.ro


Puteți citi și:

Biserica să nu tacă. Scrisoare către Sfântul Sinod

Previous Post

Viețile Sfinților – noiembrie, ziua 24

Next Post

„Familia digitală” – comunicare vs comuniune?

Related Posts
Total
0
Share