Capra cu zece iezi (II)

Capra cu zece iezi (I)

Preot Ioan Istrati

V-am promis continuarea. Bărbatul invalid s-a specializat în sculptură. Face tot felul de animăluțe, coșuri, tăvi, vaze, din lemn. E foarte priceput. Chiar dacă e invalid, asta îl ajută cu banii.

Copiii au crescut. Cu multă muncă, ajutați de oameni, au făcut școală. Cât s-a putut. Acum toți sunt la muncă în Germania, Olanda.

Au refăcut casa. Au adus apă și lumină. Au umplut-o cu de toate. Femeia a mai făcut doi gemeni.

Copiii care zdrăngăneau în străchini acum sunt mari. Muncesc. Fetele sunt foarte frumoase. După o copilărie de suferință, acum e liniște.

Îmi amintesc cum îi țineam pe cei doi gemeni într-o palmă, băgându-i într-o strachină cu apă și botezându-i urgent. Acum sunt niște găligani înalți.

Morala e următoarea: niciodată să nu spui că un om nu merită să se nască. Niciodată crima monstruoasă a avortului nu e mai bună decât naşterea. De fapt, toți cei ce susțin avortul, nu merită să se fi născut. Mulți au dat din cap, au zis că i-au făcut pentru alocație etc.

De fapt nașterea pruncilor, atâția câți îți dă Dumnezeu, e mucenicie, izvor de dar, ascultare de Creatorul, cunună. Cu toată suferinţa atroce, oamenii ăștia au demonstrat că viața dată de Dumnezeu e mai de preț decât toate ideologiile lumii, și că ajutorul acordat celui sărman se face izvor în mintea lui și a lui Dumnezeu, și se întoarce înapoi de mii de ori, ca un legământ al iubirii lui Dumnezeu.

Previous Post

Capra cu zece iezi (I)

Next Post

Apostolul zilei (Fapte 11, 19-30)

Related Posts
Total
0
Share