- Nu o faceți pe dascălul cu soțul dumneavoastră. Modul cel mai bun să-l învățați este să-l iubiți ca pe dumneavoastră, să-l respectați și să trăiți Credința Ortodoxă.
- Căsătoria este o peripeție continuă, dar frumoasă, care ne ajută la descoperirea adevăratului nostru sine, a lumii lăuntrice a soțului nostru și să-L cunoaștem pe Dumnezeu cu smerenie în Biserica din casa noastră.
- Pe soțul nostru să-l acceptăm așa cum este, cu neputințele și capriciile lui și nu așa cum vrem noi să fie. Familia este o arenă, un loc de nevoință pentru suflete și anticamera Raiului pentru cei credincioși.
- Străduiți-vă să-l înțelegeți pe soțul dumneavoastră. Nu uitați că bărbatul gândește cu o logică îngustă, în timp ce femeia cu inima și funcționează cu sentimentul.
- Nu încercați să impuneți părerea voastră și să-l îndreptați pe soțul dumneavoastră. Îngrijiți-vă mai bine să vă îndreptați dumneavoastră. „Dragostea trăiește cu armonia antitezelor și cu iertarea”. Nu vă mâniați, nu vă enervați, nu vă contraziceți.
- Cu credință, cu răbdare și dragoste se înfruntă și se biruiesc toate greutățile vieții vremelnice.
- Cel mai mare vrăjmaș al vieții conjugale este egoismul și desfrânarea. Nu ne salvează decât lupta împotriva egoismului nostru și a vieții desfrânate.
- Cel mai bun exemplu pentru copiii noștri este ca tatăl să o iubească pe mama lor și mama pe tatăl lor și să-i vadă că merg împreună la Biserică și se roagă.
- Secretul păcii în familie este să poată cineva să ierte, să iubească, să respecte și să se spovedească des.
- Căsătoria este „Taină Mare”, care începe în Biserică și se înnoiește prin spovedanie, participarea la dumnezeiasca Liturghie și la celelalte Taine ale Credinței noastre Ortodoxe.
„Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor”.