Decalogul soților ortodocși

  1. Nu o faceți pe dascălul cu soțul dumneavoastră. Modul cel mai bun să-l învățați este să-l iubiți ca pe dumneavoastră, să-l respectați și să trăiți Credința Ortodoxă.
  2. Căsătoria este o peripeție continuă, dar frumoasă, care ne ajută la descoperirea adevăratului nostru sine, a lumii lăuntrice a soțului nostru și să-L cunoaștem pe Dumnezeu cu smerenie în Biserica din casa noastră.
  3. Pe soțul nostru să-l acceptăm așa cum este, cu neputințele și capriciile lui și nu așa cum vrem noi să fie. Familia este o arenă, un loc de nevoință pentru suflete și anticamera Raiului pentru cei credincioși.
  4. Străduiți-vă să-l înțelegeți pe soțul dumneavoastră. Nu uitați că bărbatul gândește cu o logică îngustă, în timp ce femeia cu inima și funcționează cu sentimentul.
  5. Nu încercați să impuneți părerea voastră și să-l îndreptați pe soțul dumneavoastră. Îngrijiți-vă mai bine să vă îndreptați dumneavoastră. „Dragostea trăiește cu armonia antitezelor și cu iertarea”. Nu vă mâniați, nu vă enervați, nu vă contraziceți.
  6. Cu credință, cu răbdare și dragoste se înfruntă și se biruiesc toate greutățile vieții vremelnice.
  7. Cel mai mare vrăjmaș al vieții conjugale este egoismul și desfrânarea. Nu ne salvează decât lupta împotriva egoismului nostru și a vieții desfrânate.
  8. Cel mai bun exemplu pentru copiii noștri este ca tatăl să o iubească pe mama lor și mama pe tatăl lor și să-i vadă că merg împreună la Biserică și se roagă.
  9. Secretul păcii în familie este să poată cineva să ierte, să iubească, să respecte și să se spovedească des.
  10. Căsătoria este „Taină Mare”, care începe în Biserică și se înnoiește prin spovedanie, participarea la dumnezeiasca Liturghie și la celelalte Taine ale Credinței noastre Ortodoxe.

„Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor”.


Previous Post

Paternitatea este dragoste

Next Post

Maica Domnului, modelul femeii creştine

Related Posts
Total
0
Share