DOCUMENT care aruncă în ilegalitate sinodul panortodox: Nu ar fi trebuit organizat din lipsă de unanimitate!

În rândul al treilea din documentul de mai sus, reprezentantul Patriarhului Ioan al X-lea al Antiohiei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Isaac, a scris de mână în limba greacă: „Biserica Antiohiei are o opinie contrară și din acest motiv nu semnează”. 

Această absență a cauzat și absența Patriarhiei Moscovei, care a insistat că „doar și o absență ar trebui să amâne sinodul panortodox”.

Patriarhia Ecumenică insistă: dacă toți au semnat pentru organizarea sinodului panortodox, ar trebuit să vină; uşile sunt deschise.

Reprezentanţi ai Patriarhiei au declarat că toate cele 14 biserici au semnat! Au semnat totuşi toți? Romfea.gr dezvăluie: NU, nu au semnat! Patriarhia Antiohiei şi-a arătat reticenţa încă din primul moment!

„Noi niciodată nu am semnat că vom lua parte la sinod. Am cerut să fie rezolvate cerinţele noastre, iar Patriarhia Ecumenică a amânat dialogul după sinodul panortodox, cu care nu am putut fi de acord… Deci, după cum vedeți nu a existat niciodată unanimitate despre care vorbeşte Sanctitatea Sa!” a spus reprezentantul Patriarhiei Antiohiei pentru Romfea.gr.

Documentul publicat de Romfea.gr arată clar: Patriarhul Ioan al Antiohiei prin intermediul reprezentantului său, în ianuarie, la Geneva nu a fost de acord să participe la sinodul panortodox.

Și acest lucru a dus şi la absența rușilor, așa cum au avertizat, astfel încât sinodul are acum mai multe absențe, precum Biserica Ortodoxă din Georgia și Patriarhia bulgară.

Sursa: acvila30.ro

Previous Post

Vom merge cu biletul Cuviosului Maxim Kapsokalivitul

Next Post

Sfântul Luca al Crimeii

Related Posts
Total
0
Share