Încrederea în știință

Marie Curie a descoperit radiul, poloniul și radioactivitatea. Le lua și în sticluțe acasă pentru a le studia și se considera că radioactivitatea era benefică pentru sănătatea umană.

În primele două decade ale sec. XX multe articole de bucătărie conțineau radiu pentru a străluci in întuneric, folosindu-se și în băuturi pentru a revigora organismul.

Marie Curie a murit de anemie aplastică, iar când trupul ei a fost mutat îb Panteonul francez în 1995 a fost plasat într-un sicriu cu pereți de plumb din cauza puternicei radiații emise. De asemenea, toate lucrurile din gospodăria lui Marie Curie erau radioactive. A murit și fiica sa, Irene, fiind afectată de radioactivitate în timp ce mama sa, însărcinată, desfășura experimentele.

După zeci de ani de la descoperire a rezultat că radiațiile sunt nocive pentru sănătatea umană și în prezent se poartă echipamente de protecție specială, inclusiv pentru a vizita obiectele lui Marie Curie la Biblioteca Natională franceză, în rest stând în cutii de plumb.

Cel mai probabil, dacă cineva ar fi spus că radioactivitatea este nocivă la data descoperirii ei, ceilalți ar fi spus despre el că e un conspiraționist. Imaginați-vă cum ar fi fost ca statul să introducă obligativitatea ca toate băuturile să conțină puțin radiu dacă tot revigorează organismul cetățenilor, iar cei care s-ar fi opus să fie numiți retrograzi, iresponsabili etc.

Știința evoluează numai în mintea unei persoane care își pune întrebări. Așa s-a realizat progresul științific, așa s-a descoperit că Pământul nu e plat. Sa privești totul cu un gram de circumspecție înseamnă să iubesti cu adevărat știința.

Numai Dumnezeu reprezintă Adevarul, restul sunt conjuncturi.

Sursa: Facebook – Silvia Uscov

Previous Post

Troparul Cuvioasei Teodora de la Sihla

Next Post

A doua mare minune în Evia!

Related Posts
Total
0
Share