IPS Teodosie se pronunță total împotriva certificatului de vaccinare: Este un măr al discordiei.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a fost invitat marți și a luat parte la o dezbatere publică online cu tema „Certificatul „verde”, între necesitate și constrângere”, organizată de senatoarea Rodica Boanca și la care au participat medici, avocați și reprezentanți ai societății civile. Înaltul ierarh a pledat pentru libertatea de alegere în cazul vaccinării cu serurile experimentale Covid și s-a pronunțat total împotriva condiționării accesului la spații publice de certificatul de vaccinare/vindecare, întrucât aceasta ar împiedica libertatea practicării vieții religioase. ActiveNews a transcris intervenția ierarhului, pentru importanța ei:

„Este un măr al discordiei acest certificat. Dacă se ajunge oamenii să fie discriminați pe acest criteriu. De pildă, eu de ce sunt aici? Sper să nu se impună și la Biserică certificatul „verde”! Pentru că orice om are dreptul să vină la Biserică. Acest certificat „verde” nu certifică sănătatea sau imunitatea cuiva. Mi s-a părut greșit când erau invitați oameni la vaccin cu afirmația că vin să se „imunizeze”, când după vaccin unii au murit, iar alții s-au îmbolnăvit din nou. Păi cum se „imunizează”? Acest termen este forțat, este un termen care n-ar trebui să se folosească, pentru că nu-i realist.

Am scăpat de dictatura comunistă, avem acum o dictatură medicală și știu că actul medical trebuie să fie liber consimțit. Fiecare om are particularitățile lui. Dacă medicii și marii specialiști au îndoială cu privire la acest vaccin… Eu nu mă exprim ca un specialist în legătură cu vaccinul. Mă refer ca principiu: suntem într-o țară democratică liberă, suntem într-o țară în care Constituția primează? Această obligativitate este împotriva spiritului Constituției și împotriva Libertății în general. Pentru că cel mai mare dar pe care îl au oamenii de la Dumnezeu este Libertatea.

Or, nu poți să silești pe cineva. Iată, există și în această societate a noastră, uneori, libertatea de a muri, nu numai de a fi sănătos. Noi nu suntem de acord cu sinuciderea, cu eutanasia, ca slujitori ai Bisericii. Dar, iată, există în societatea noastră și această libertate.

Păi libertatea de a te vaccina sau a nu te vaccina cum să nu fie? De ce să fie obligatoriu certificatul „verde”? Am citit în presă că este o hotărâre europeană care arată că acest vaccin va înceta pentru că a fost experimental. De ce să folosim experimentul, care se folosea pe necuvântătoare, să-l folosim pe oameni? Omul care dorește să se vaccineze nu-l oprește nimeni. Dar să fie obligatoriu este nefiresc.

Atât vreau să spun: să fie libertatea, care e darul lui Dumnezeu, lăsată pe seama fiecărui om în parte. Europa arată că nu se poate impune vaccinul. Noi suntem mai presus decât Consiliul Europei? Este o grabă, o forțare nefirească. De aceea credincioșii mă întreabă și spun: de ce? Și în numele lor vorbesc, nu în numele meu. Și în numele meu, ca unul care sunt păstor, dar și în numele credincioșilor, că eu nu pot să fiu separat vreodată de credincioși.

De aceea, consultându-mă cu medici foarte buni am aflat că chiar medicii au niște cuvinte foarte critice la această obligativitate a vaccinului care nu imunizează! Au arătat medicii public că uneori cei care se vaccinează, considerați „imuni”, îmbolnăvindu-se îi îmbolnăvesc pe alții. De ce să nu vorbim lucruri reale? De ce să vorbim numai cu probabilități, cu îndoieli, ca oamenii să nu mai poată să discearnă?

De aceea mulți văd acest certificat, când văd că se moare de la vaccin, mă întreabă: aceasta este o pecete, ca la Apocalipsă? Ce-i aceasta? Deci aduce multă îndoială, multă panică acest vaccin, fiind impus. Cum să impui un vaccin? Era un vaccin la copii care se făcea și era necesar copilului trebuia să fie pregătit, dar nu murea nimeni de la acest vaccin. Au fost niște excepții, când unii au rămas surdo-muți sau cu diferite afecțiuni, nu erau făcute bine, dar unul la un milion! Dar aici sunt atâtea cazuri și cunosc că pe mine mă anunță: iată, a pățit, cum facem? Cum să ne rugăm pentru cel care a fost vaccinat și a murit?

Statul nu are dreptul să constrângă sau să discrimineze oameni! De aceea, iată, la aceasta am vrut să mă refer.

Vă mulțumesc și să respectăm Constituția, să respectăm spiritul libertății creștine, să respectăm demnitatea umană și să discutăm corect, concret, prin dialog, prin specialiști, nu printr-o formă politică sau administrativă să se impună vaccinul. Nu-i treaba nespecialiștilor, nu aparține politicienilor sau oamenilor de administrație această specialitate de a se vaccina ci, dimpotrivă, această vaccinare aparține medicilor și, dacă este un experiment, întâi să vedem ce aduce acest experiment și nu să obligăm oamenii!”, a îndemnat arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, citat de ActiveNews.

Sursa: http://activenews.ro

Previous Post

Un copilaș de câțiva anișori cântând Troparul Cuvioasei Parascheva

Next Post

Evanghelia zilei (Marcu 12, 1–12)

Related Posts
Total
0
Share