IPS Teodosie: Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine!

„Este cu totul nepotrivit, pentru că se amestecă lucrurile atât de mult. Certificatul verde este dat politico-administrativ, emis de stat care nu are dreptul să se amestece în autonomia Bisericii. A condiționa pe Dumnezeu de un astfel act înseamnă a așeza certificatul deasupra lui Dumnezeu.Când un stat vrea să stăpânească cele lui Dumnezeu e semnul limpede că începe statul totalitar. Dați Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.

Biserica este a lui Dumnezeu. Îl are cap pe Iisus Hristos, nu un prim ministru, nu un preşedinte. Grija faţă de suflet, de a cărui stare se ocupă Tainele Bisericii, nu poate fi condiționată de un act administrativ al unei entităţi vremelnice. În plus, să ne amintim că acest act a pornit ca o necesitate privind strict tranzitul internațional. Unde s-a ajuns?

Aceeași entitate europeană, care cere obligativitatea acestui act, a emis recomandarea de a da uitării cuvântul Crăciun. Atunci la ce să mă gândesc?

Văd că acum vaccinul este limpede că nu mai ţine de competența domeniului sanitar. În acest sens, poziția Bisericii a fost clar exprimată de Părintele Patriarh. Este o opțiune a fiecărei persoane în colaborare cu medicul. Nu Biserica hotăraște dacă s-a vaccinat sau nu cineva “, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

„Eu îi voi primi pe toţi. Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi da afară, spune Mântuitorul. Cel care conduce Biserica este Mântuitorul Iisus Hristos. Acesta este un abuz, o imixtiune în treburile Bisericii. Nu trebuie să împărțim lumea în vaccinaţi şi nevaccinaţi. E prea mare această tendință de dezbinare. Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine.

Aş dori ca politicienii, cu oamenii de administraţie şi alții din ţara asta, să nu se împotrivească lui Dumnezeu. Este un abuz, o îndrăzneală prea mare. Mi-e milă de ei că Dumnezeu nu Se lasă batjocorit, când atâția oameni Îl caută pe Dumnezeu.

Şi mie mi se plâng oamenii. Trebuie să avem în toate o prudență, o logică, un discernământ”, a conchis IPS Teodosie la Antena 3.

În urma întâlnirii de astăzi dintre autorități și culte, concluzia a fost: „Accesul într-un spațiu sacru nu poate fi condiționat de certificatul verde.”

Sursa: http://avereabisericii.ro/

Previous Post

Am văzut Raiul! (vocea Cuviosului Porfirie)

Next Post

Evanghelia zilei (Luca 12, 2-12)

Related Posts
Total
0
Share