Mesaj de la părintele care i-a fost duhovnic Sarei Nukina la Viena: Felul ei de a purta suferința ne este pildă

Părintele Ioan Moga, parohul Bisericii „Sf. Antonie cel Mare” din Viena, a transmis un mesaj sâmbătă, ziua în care Sara Nukina s-a mutat la Domnul.

„Ne-am bucurat, ca parohie și duhovnic, de prezența candidă a Sarei timp de peste doi ani în mijlocul nostru. Felul ei de a purta suferința ne-a fost și ne este pildă”, a transmis părintele pe site-ul parohiei.

„O vom purta mereu în rugăciune la Altarul Bisericii Sfântul Antonie, unde, anul trecut pe vremea aceasta, ne-a colindat și ne-a încântat. Pentru toți copiii și tinerii parohiei Sfântul Antonie, Sara rămâne un model de voință și de nădejde creștină. Cu Sfinții odihnește Hristoase, sufletul roabei Tale Sara Georgiana, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!

Sara Nukina a intrat în marea familiei parohiei românești „Sfântul Antonie cel Mare” din Viena în 2020, când a mers pentru tratament în Austria.

Anul trecut, ea a înregistrat, în Biserica vieneză, Axionul „Îngerul a strigat”, care se cântă în perioada pascală, videoclipul ei strângând în numai o lună peste 13.000 de vizualizări.

Părintele Ioan i-a fost duhovnic și a împărtășit-o cu Sfintele Taine, în ultima vreme săptămânal.

În cartea Biserica din sufletul meu. Arhiepiscopia Germaniei, Austriei și Luxemburgului văzută prin ochii copiilor, publicată anul acesta de preoteasa Patricia Moga la Viena, Sara scria:

„Drumul către mântuire pe care ne călăuzește Păstorul cel Bun a fost mai întâi străbătut de El, de la ieslea din Bethleem, la răstignire și Înviere. Deci, El ne cunoaște trăirile, durerile, poverile și dacă Îi urmăm Lui, vom fi o turmă și un Păstor și, precum spune Evanghelia, vom cunoaște pe Domnul și prin El și pe Dumnezeu Tatăl. Amin!”

Aceste cuvinte sunt „cea mai bună mărturie despre felul în care ea a purtat suferința: în și cu Hristos, Păstorul cel Bun! Și cu multă nădejde într-o comuniune veșnică”, a mai transmis parohul Ioan Moga.

Sursa: http://basilica.ro

Previous Post

Film Documentar. Rugăciunea – cale spre desăvârșire

Next Post

Ascunse în sac și într-un coș cu iarbă: Istorisirea Cinstitelor Moaște ale Sfântului Ierarh Spiridon

Related Posts
Total
0
Share