Nici schimbarea boilor sau a carului nu au putut clinti din loc Icoana Maicii Domnului

Preot Ioan Istrati

Bunicul meu, preotul colonel Ioan Istrati, a slujit 53 de ani în Parohia Pârâul Pântei, din creierii munților nemțeni, pe Valea Bistriței.

Acolo bunica mea, preoteasa Emilia, a fost învățătoare la cei câțiva copii ai satului. Tata a făcut școala primară cu mama lui. 

Aici am fost de sute de ori, căci parohia tatălui meu, Ioan Istrati, era satul Mădei, din aceeași comună, Borca.

Iubesc această Icoană ca pe sufletul meu. 

E atât de fină, cu un zâmbet de o sensibilitate infinită, cu o sfială sfântă și plină de cuviință dumnezeiască. 

În satul mic de munte Pârâul Pântei, Comuna Borca, județul Neamț, pe Valea Bistriței, există o Icoană făcătoare de minuni Prodromița, zugrăvită în Sfântul Munte Athos la Schitul Prodromu. Aceasta Icoană a fost comandată de mai mulți boieri din Vatra Dornei și la începutul secolului al XX-lea a fost adusă cu un car cu boi de la Galați, până spre Valea Bistriței. În satul Pârâul Pântei, carul s-a oprit prin minune dumnezeiască. Nici schimbarea boilor, sau a carului nu au putut clinti din loc Icoana Maicii Domnului. Atunci boierii din Vatra au hotărât să o lase în acest mic sat, aici unde Maica Domnului a dorit să locuiască Ioana ei făcătoare de minuni.

La fiecare 12 iulie, toți credincioșii de pe Valea Bistriței, cu preoții lor, vin și se închină la Icoana Făcătoare de minuni Prodromița. După Sfânta Liturghie se săvârșește Taina Sfântului Maslu. Nenumărate sunt istorisirile de minuni, vindecări, ajutor și mângâiere pe care Maica Domnului le dăruiește tuturor celor ce se închină cu credință Icoanei ei făcătoare de minuni.

Previous Post

Nu există carieră în viața duhovnicească

Next Post

Apostolul zilei (Romani 9, 6-19)

Related Posts
Total
0
Share