,,Nu ne-a părăsit… “

12 iulie 1994 – 12 iulie 2016 (22 de ani de la adormirea Cuviosului și de Dumnezeu purtătorului Părinte Paisie Aghioritul)    

Starețul nu a încetat să-i ajute pe oameni nici chiar după adormirea sa. Nu numai atunci când se afla în trup îi ajuta pe oameni săvârșind minuni, ci și după adormirea sa nu ne-a părasit, ci mai multă purtare de grijă are acum pentru noi.

         Acum, când Starețul s-a izbăvit de trupul cel stricăcios și supus patimilor, poate mai cu lesnire să alerge în ajutorul celor ce îl cheamă cu credință. Uneori Părintele Paisie îi ajută chiar și pe cei care nu au auzit nimic despre el sau care sunt indiferenți față de credință. Oamenii caută ocrotirea Starețului și îl roagă pentru ei, deoarece cred în sfințenia lui. De aceea mormântul său a devenit un loc de pelerinaj al ortodocșilor din întreaga lume. Acolo cei îndurerați primesc binecuvântare și har. Acolo credincioșii primesc binecuvântare și har. Acolo, la acea  colimvrită a Siloamului  se vindecă bolnavi și se săvârșesc minuni. Dar nu numai mormântul Starețului a devenit loc de închinare, ci și chilia sa din Sfântul Munte. În fiecare zi trec pe acolo închinători să-i mulțumească pentru ajutorul primit sau alții care vor să vadă unde a trăit.

Ieromonahul Isaac,  Viața Cuviosului Paisie Aghioritul, editura Evanghelismos

Previous Post

Îngeri cu o aripă

Next Post

Sfaturi ale Cuviosului Paisie pentru cei ce viețuiesc în lume

Related Posts
Total
0
Share