„Nu știam că Ortodoxia este așa de frumoasă”: Ce felicitare de Crăciun a primit PS Macarie

„Printre multele mesaje de suflet pe care le-am primit în aceste zile, Felicitarea de Nașterea Domnului transmisă prin poștă de Petru, un convertit suedez din Malmö, m-a emoționat foarte mult”, a scris pe Facebook Preasfințitul Părinte Macarie sâmbătă, în Ajunul Crăciunului.

Petru i-a scris ierarhului:

„Doresc să vă mulțumesc pentru un an foarte frumos din viața mea, care a început cu Botezul meu Creștin Ortodox dis-de-dimineață la Copenhaga în data de 2 ianuarie 2022. Să știți, Botezul meu mi-a schimbat multe, dar a fost doar un început.

Vă mulțumesc frumos pentru faptul că Dvs. m-ați primit pe mine în Biserica Ortodoxă. Sunt foarte bucuros și recunoscător. Acum am așa de mulți prieteni frumoși și inimoși în parohia din lund la pr Iustin și dna preoteasa Ana Alina. Nu știam că Ortodoxia este așa de frumoasă.

Vă doresc Dvs. un Crăciun Fericit și un an nou binecuvântat 2023 cu multă sănătate și bucurie.

Pentru mine, limba română este o limbă sfântă, fiindcă prin limba voastră atât de frumoasă am ajuns în Biserica cea adevărată.

Vă mulțumesc din suflet.”

„Fratele Petru a descoperit Biserica Mântuitorului Hristos prin comunitatea noastră românească și a învățat, astfel, să vorbească cu Dumnezeu și în limba română”, explică Preasfințitul Părinte Macarie în textul postării de Facebook în care prezintă scrisoarea de la Petru.

„Nădăjduiesc ca această mărturie să ne miște inimile și nouă, celor născuți români dreptmăritori și să apreciem cum se cuvine frumusețea credinței noastre și faptul că vorbim o limbă liturgică, o limbă înmiresmată a vechilor ceasloave și cazanii”, a mai scris ierarhul.

Numai în prima jumătate a anului în curs, Preasfințitul Părinte Macarie a botezat opt adulți din Țările Nordice: suedezi, români, o chinezoaică, precum şi un tânăr evreu.

Sursa: http://basilica.ro

Previous Post

Să nu trecem în zadar pe lângă ei

Next Post

Apostolul zilei (Galateni 1, 11-19)

Related Posts
Total
0
Share