Sfântul Împărat Constantin şi dacii

De praznicul Sfântului Constantin cel Mare să privim puțin Arcul de Triumf al împăratului, ridicat după victoria asupra împăratului roman Maxentius, din 28 octombrie 312, în Bătălia de la podul Milvius din Roma.

Când l-am văzut prima dată am fost impresionat nu doar de grandoarea acestui monument, dar am observat imediat statuile de daci (opt la număr) care stau de veghe pe partea superioară.  

De ce și-a străjuit Împăratul Constantin Arcul Triumfal cu statui colosale de daci? Numai simpla întrebare provoacă fiori pseudo-elitelor care forțează deconstruirea istoriei și a miturilor fondatoare ale neamului românesc. Este, aproape, o întrebare tabu.

Adevărul incontestabil este nu numai că tatăl său, împăratul Flavius ​​Valerius Constantius, era de origine traco-iliră, dar o parte din trupele de elită ale Împăratului Constantin erau daci.

Când România se va elibera din strânsoarea colonialismului cultural la care este supusă de zeci de ani și care este mult mai nenorocit decât cel economic – întrucât globaliștii știu bine că un popor fără rădăcini, care își ignoră istoria și strămoșii, este un popor pe care-l poți modela după cum doresc – atunci vom putea discuta fără să ne ferim asupra acestor semne peste timp.

Slugile globaliste și-au făcut treaba, sădind în sufletul românilor îndoiala, iar orice discuție despre traco-daci intră la categoria “dacopatie”, adică e o boală de care trebuie să te ferești. Cealaltă extremă, ridicolă dar oricum insignifiantă față de masivitatea direcției mainstream, este cea care face din Dacia un centru al istoriei și culturii universale, inclusiv al creștinismului.

Ca de obicei în ultimii ani, cercetarea obiectivă a istoriei antice de pe aceste pământuri trebuie să facă prin eforturi individuale. Istoriografia românească, oricum deficitară, este mai predispusă să studieze holocaustul decât să ne cerceteze strămoșii din care a fost plămădit acest neam.

Cert este un lucru: Sfântul Constantin cel Mare, pe care Biserica îl sărbătorește astăzi împreună cu Sfânta Elena, cucernica sa mamă, a scos creștinismul din catacombe și a pus bazele unui Imperiu Creștin care a rezistat 1000 de ani.

Iulian Capsali

Sursa: http://activenews.ro

Previous Post

Sporire duhovnicească există acolo unde există smerenie multă

Next Post

Începând din luna Iunie, Chilia Buna Vestire – Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos, organizează pelerinaje în Sfântul Munte Athos

Related Posts
Total
0
Share