Acum a făcut cunoștință cu Maica Domnului și are emoții

Ierom. Ioan Danci

Săptămâna trecută eram prin curtea schitului și la un moment dat intră în curte o mașină și parchează mai la vale de Biserică! Strig după Părintele care are ascultarea la Biserică și nu mă auzea. Am zis, hai să cobor eu să-i întâmpin.

Se dă jos o familie cu doi copii gemeni și soția însărcinată. Când le dau binețe, văd că soțul se uită la mine urât. Zic, poate asta este uitătura omului. Îi invit în Bisericuță. Soția se închină cu pruncii, soțul aștepta în spate în Biserică.

Mă apropii de el și îi zic: să știți că Maica Domnului și Sfinții sunt cele mai calde și prietenoase ființe, dacă nu mă credeți, haideți și vă fac eu cunoștință cu ei, nu o să regretați!

Merge sfios către Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Poceaev! Se închină, o sărută, apoi trece pe la Sfinți, mai stângaci, dar a terminat turul. Se întoarce iar la Maica Domnului, se pune în genunchi și începe un plânset de acela în hohote.

Soția merge la el și îl întreabă ce a pățit, merg și eu și îi fac semn soției să îl lase și îi spun încet: Acum a făcut cunoștință cu Maica Domnului și are emoții.

A plâns ceva. În acest timp eu, soția dansului și pruncii am ieșit din Biserică. Soția mi-a spus că niciodată el nu s-a închinat și că o mai duce pe ea pe la Biserică, dar el nu se închină, o duce de gura ei.

A ieșit și soțul cu ochii roșii, umflați. Am mers vizavi de Biserică unde avem un arhondaric și acolo fiecare pelerin găsește un ceai, o cafea, un fursec, gratis.

Soțul nu a scos niciun cuvânt, doar la plecare a spus: Părinte, când pot să vin la spovedit?

Soția s-a uitat la el speriată, dar pe chipul ei se vedea pacea și fericirea!

Maica Domnului este minunată și face minuni cu oricine crede cu adevărat!

Previous Post

Sfânta Olga (Arrsamquq) Michael – prima femeie sfântă a Americii

Next Post

Apostolul zilei (II Corinteni 8, 1-5)

Related Posts
Total
0
Share