Ai uitat totul la prima mea greșeala

Ultimul rege al unui trib avea zece câini sălbatici. Îi folosea pentru a tortura și a-i da drept hrană pe oricare dintre servitorii săi care greșeau.

Unul dintre servitori a făcut o greșeală atât de mare încât regelui nu i-a plăcut deloc. Motiv pentru care a ordonat ca servitorul să fie aruncat la câini.

Slujitorul a spus: “Eu, ți-am slujit zece ani și tu mă răsplătești astfel. Te rog, dă-mi zece zile înainte să mă arunci la câinii.”, și regele i-a dat.

În aceste zece zile, servitorul s-a adresat paznicului care avea grijă de câini și i-a spus că ar vrea să se ocupe el de câinii, pentru următoarele zece zile. Paznicul a fost nedumerit, dar a fost de acord, iar servitorul s-a ocupat de hrănirea câinilor, curățenie, baie și tot felul de nevoi pentru ei.

Când s-au terminat cele zece zile, regele a ordonat ca servitorul să fie aruncat la câini așa cum îi era hotărâtă pedeapsa. Când a fost aruncat, toată lumea a fost surprinsă să vadă cum câinii îi lingeau picioarele servitorului!

Regele, nedumerit de ceea ce vedea, a spus: “Ce s-a întâmplat cu câinii mei?”

Servitorul a răspuns: “Am servit câinii doar zece zile și nu au uitat de serviciile mele. Fără îndoială, te-am servit zece ani și tu ai uitat totul la prima mea greșeala!”

Regele și-a dat seama de greșeala comisă și a ordonat ca servitorul să fie eliberat.

Sursa: Teodor Ciurariu

Previous Post

Parcă ai în permanență o ruletă la tine

Next Post

Evanghelia zilei (Marcu 6, 54-56; 7, 1-8)

Related Posts
Total
0
Share