Aplicație pentru citire offline a articolelor

Pe internet există o aplicație pentru Android și iPhone/iPad care permite salvarea articolelor offline și citirea lor ulterioară.

Aplicația e disponibilă pe Google Play:

 Pe iTunes, pentru iPhone și iPad:

Și pe internet www.getpocket.com

Instalați aplicația, deschideți cont pe ea, vedeți tutorialul. În acest moment, puteți deschide orice articol în browser și puteți să selectați din meniul din dreapta, Trimiteți către Pocket/Share to Pocket și apoi “Add to Pocket”.

Vă recomandăm să dezactivați Open Best View, fiindcă aceasta tinde să deschidă pagina web și în loc de formatul articol, care conține doar textul de pe pagina web. Dacă intrați pe vizualizarea de tip pagină web, selectați vizualizarea în format articol. Vă recomandăm și să dezactivați Download Best View și să aveți bifate Always fetch Article View și Always fetch Web View. Aceasta va downloada tot timpul și versiunea articol și cea pagină web, în caz că formatul articol nu e suficent de clar.

Rezultatul este că veți avea posibilitatea să citiți ulterior orice articol, chiar și când vă aflați într-o zonă fără internet (sau pe o tabletă ce are doar wifi), iar pentru un articol mai lung, Pocket salvează progresul curent al citirii și este disponibil să continue de unde v-ați oprit, pe orice alt device.