Care este adevărul despre minunea cu șerpii Maicii Domnului?

În Biserica Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din satul Markopulos din partea de miazăzi a insulei Kefalonia, la 25 km de Argostoli, în fiecare an, de la 6 până la 15 August, se petrece un fapt minunat, pe care locuitorii l-au legat de icoana Maicii Domnului. Pe coasta dealului unde este zidit satul, cu mulți ani înainte s-a săvârșit o minune care este legată de Icoana Maicii Domnului. Odată sătenii au văzut cum un copac fusese cuprins de flăcări și au alergat înspre el, crezând că s-a aprins un foc în pădure. Dar când au ajuns acolo, au observat un fapt minunat. Deși copacul arsese până la rădăcină, pe ea se afla Ocoana Maicii Domnului pe care focul nu o atinsese.


Locuitorii, plini de emoție, s-au închinat Icoanei, după care au luat-o și au dus-o în Biserica din satul lor, unde și ceilalți săteni au avut ocazia să se închine ei. A doua zi dimineața, când numărul celor ce voiau să se închine Icoanei se înmulțise mult, cu toții au constatat că Icoana lipsește. În cele din urmă, în urma mobilizării sătenilor, Icoana a fost aflată la locul ei de mai înainte. Era iarăși așezată pe rădăcina copacului ars. Icoana a fost adusă din nou în Biserică, unde a fost încuiată. În următoarea zi, au găsit-o la același loc. După ce s-a săvârșit aceasta de trei ori, sătenii au fost convinși că voia Maicii Domnului este ca Icoana să rămână acolo, pe rădăcina copacului ars. De aceea au construit o Biserică deasupra rădăcinii copacului și au așezat în ea Icoana.

Mai târziu s-a zidit acolo o mănăstire de maici. Într-o zi s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea.

De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul Bisericii – stau agățați chiar și de Icoane, de candele sau de strane -, iar la 15 August pleacă.

Dacă într-un an șerpii nu se arată, aceasta este un semn prevestitor de nenorociri pentru insulă, așa cum s-a întâmplat în 1940 și în 1953, când insula a fost zgudită de cutremur.

Nimeni dintre specialiștii, care au cercetat șerpii, nu-i poate așeza într-una din cunoscutele specii de șerpi. Sunt de culoare gri, subțiri, a căror lungime nu depășește un metru. Au pielea catifelată, iar pe cap, precum și capătul limbii, formează o cruce mică.

Așa cum este bine cunoscut, șerpii sunt considerați tămăduitori și neprimejdioși, de aceea și credincioșii îi ating fără frică. De altfel ei constituie unul din cele mai însemnate motive pentru ca oricine să viziteze insula în Postul Maicii Domnului (luna august).

Sursa: dogma.gr

Total
90
Shares
Previous Post

Monahul care a băut din potirul dragostei lui Dumnezeu (II)

Next Post

Maica Domnului a tămâiat în Mănăstirea Lavra

Related Posts