Chipurile, această practică nu e biblică

Ierom. Savatie Baştovoi

Văd o seamă de postări prilejuite de pelerinajul la Cuvioasa Parascheva care se străduie să arunce în derizoriu practica închinării ortodocșilor la Moaștele Sfinților. Chipurile, această practică nu e biblică. De aceea voi explica biblic de ce materia poate fi purtătoare de har – nu doar trupurile Sfinților, ci orice materie pe care Dumnezeu vrea să o sfințească.

Haina lui Hristos a tămăduit-o pe femeia cu scurgere de sînge, glodul atins de Hristos a redat vederea orbului, apa în care cobora Îngerul tămăduia de orice boală.

Dumnezeu este Duh și suflă unde voiește. De voiește, suflă pe oase, pe haine, pe papuci, pe lemne, pe apă, pe ulei, pe vin, pe ceai și pe suflarea Sfinților. Credința izvorîtă din iubire atrage privirea lui Dumnezeu Cel atot-văzător și harul lucrează prin materie și poate să rămînă în materie, așa cum Dumnezeirea rămîne în Trupul lui Hristos.

Iar celor cărora le pare că Brîul Maicii Domnului este diferit de haina lui Hristos cea vindecătoare, le atragem atenția că Trupul lui Hristos este din Trupul Maicii Domnului și Sîngele Lui preacurat este sîngele Maicii Domnului din care El și-a alcătuit Trup vreme de 9 luni.

Cine nu crede, nu vede acest har, așa cum nu vede nimic din cele ce se arată prin credință. După cum mulți erau cei ce se îmbulzeau în Hristos, dar numai femeia ce s-a atins cu credință a făcut harul lucrător și a scos putere din puterea lui Hristos, auzind: îndrăznește, fiică, credința ta te-a mîntuit!

Credința unora e ca piatra, a altora este ca o lumînare în vînt ce are nevoie mereu să fie reaprinsă. 

Previous Post

Privegherea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului | 2024

Next Post

Apostolul zilei (Efeseni 4, 14-17)

Related Posts
Total
0
Share