COVID-19: Opțiuni terapeutice pentru fiecare stadiu al bolii

Nădăjduim ca acest material să fie de folos în primul rând celor care, deși au o formație medicală, nu au avut timpul să se ocupe cu studiul acestei boli, dar și tuturor acelora care doresc să cunoască mai multe despre această afecțiune.

Credem că informarea este primul pas în combaterea acestei afecțiuni extrem de inteligente. După toate probabilitățile, puțini vor scăpa fără să o contracteze în următoarele luni și, dacă așa stau lucrurile, a aștepta consecințele paralizați de frică nu este, poate, cea mai bună alegere.

Viitorul aparține oamenilor care își însușesc știința de a se lupta cu boala, nu fugind de ea, ci alegând cele mai potrivite metode de dezvoltare a unei imunități mai puternice. Din nefericire, mass-media nu constituie astăzi un mijloc de informare a maselor, ci mai curând unul de înfricoșare și terorizare sau, dacă vreți, de dezinformare.

Internetul poate fi încă o sursă foarte bună de informare, dacă ne vom exersa capacitatea de a găsi sursele corecte și de a dezvolta o analiză critică personală. Trebuie să avem încredere în știința adevărată și nu în cea de popularizare sau în narațiunile emoționale ce controlează mental mulțimea. Această aplecare asupra izvoarelor celor mai autentice, dublată de o credință luminată de Dumnezeu, ne poate deveni vitală în vremurile pandemiei și post-pandemiei care vor urma.

Așadar, materialul care urmează este un apel la rațiune și concomitent o critică a folclorului, a narațiunilor ideologizate cu care mass-media ne-a obișnuit să ne hrănim imaginația, așteptând neputincioși deznodământul implacabil cu care suntem amenințați.

Cei care vor aprofunda acest material vor înțelege că această boală este cea mai mare provocare pe care a trăit-o omul în modernitate: provocarea de a reveni la un stil de viață sănătos. Altfel, va trebui să își asume riscul unei morți premature cauzate de una dintre pandemiile ce vor urma. Ca întotdeauna, alegerile ne aparțin mai mult decât ne putem imagina.

Iar dacă putem vorbi de un efect pozitiv al acestei pandemii, nu este altul decât această uriașă solidaritate internațională a medicilor și cercetătorilor din toată lumea, care își pun la dispoziție știința, dar și energia și viața în lupta cu virusul ucigaș.

Nu credem să fi existat o altă perioadă în istoria științei când medicina să fi făcut un salt atât de mare în înțelegerea sistemului imunitar, a proceselor inflamatorii și a modului în care acționează virusurile în organismul uman. Mai rămâne însă ca aceste cercetări să fie integrate cât mai curând în practica clinică. Acest material ne dorim să fie un pas în această direcție. Fiecare trebuie să facă tot ceea ce depinde de el pentru a fi salvate viețile cât mai multor oameni.

Mulțumesc pe această cale medicilor dr. Laurențiu B. și dr. Ana D., care nu au dorit să devină cunoscuți, dar au citit cu multă atenție materialul și mi-au dat sugestii importante, dar și tuturor medicilor din întreaga lume și citez aici doar pe prof. dr. Christian Perronne, prof. dr. Didier Raoult, prof. dr. Paul Marik, dr. Peter A. McCullough, care m-au inspirat și încurajat prin observațiile lor științifice, dar mai ales prin atitudinea lor, să duc acest studiu la capăt și să-l fac public pentru a ajuta cât mai mulți oameni. Aceștia sunt doar câțiva dintre mari profesori doctori, infecționiști, epidemiologi ai lumii care au afirmat adevărul împotriva mainstream-ului, asumându-și nu numai oprobiul unei părți semnificative ale mass-mediei, dar, adesea și o critică nejustificată sau o ostracizare instituționalizată ce susține mai curând interese materiale, decât să apere necondiționat sănătatea oamenilor, viața acestora.

Experiența  pe care mi-a prilejuit-o această cercetare, m-a convins de faptul că o abordare științifică a bolii din primele zile ale manifestării simptomelor poate să o transforme cel mult într-o viroză mai severă, chiar pentru cei cu cei mai mari factori de risc.

În același timp, persoane cu factori de risc scăzuți pot face o formă foarte gravă, chiar fatală în momentul în care nu se vor trata deloc corespunzător până la apariția inflamației, a furtunei de citokine și a unei posibile internări cu o intubare de urgență.

Astfel că, dacă nu vrem ca  fatalitatea să hotărască pentru viața noastră este important să tratăm boala potrivit științei fundamentale și nu pe baza unor sfaturi bazate mai mult pe articole aruncate pe internet, uneori chiar flagrante fraude științifice, cum a fost denigrarea efectelor hidroxichloroquinei în COVID-19 din revista “The Lancet” din 22 mai 2020, articol ulterior retras. Am scris, așadar, acest mic îndrumar cu convingerea că numai Adevărul în sine va rămâne până la urmă pentru a salva omenirea.

COVID-19-optiuni-terapeutice-pentru-fiecare-stadiu-al-bolii

biofiz. Virgiliu Gheorghe V.

5 ianuarie 2021

Sursa: http://www.imuno-medica.ro

Previous Post

Ce recomanzi, Părinte?

Next Post

Nevoia de Dumnezeu

Related Posts
Total
0
Share