“Cu ăştia faci revoluție LGBT fără efort” sau Fenomenul PokemonGo

POKEMON GO. O aplicație produsă de creatorul Google Earth a produs o bizară isterie globală, numai bună pentru a experimenta dirijarea colectivă prin intermediul tehnologiei, chiar și pentru motive absurde sau puerile, generând inclusiv consecințe periculoase și având drept motto: “Gotta catch ’em all”. Într-adevăr, pe toți îi prinde și îi spală pe creier …“Cu ăştia faci revoluție LGBT fără efort”.

Acum mai bine de un deceniu, John Hanke a revoluţionat lumea digitală prin Google Earth, harta la care apelează toată planeta în acest moment.

În vara lui 2016, antreprenorul american care a lucrat și pentru Guvernul Statelor Unite a  ieșit pe piață cu Pokemon Go, jocul care a ajuns să scoată milioane de oameni pentru a găsi ,,pokemoni”, scrie ZF.

Pokemon Go, aplicaţia lansată de compania americană Niantic, nu a fost gândită peste noapte, deşi se bucură de un success neaşteptat. Cu milioane de descărcări în doar câteva zile de la lansare, Pokemon Go este creaţia lui John Hanke, un antreprenor american care a mai revoluţionat o dată domeniul aplicaţiilor pe mobil.

Acum aproape un deceniu, în 2005, milioane de utilizatori de Internet puteau să vadă lumea din spațiu, folosind Google Earth, creaţia aceluiaşi proiectant care a iniţiat, 11 ani mai târziu, jocul-senzaţie al momentului, scrie Financial Times.

John Hanke, 49 de ani, a fost student al Universităţii din Texas, după care a lucrat pentru Guvernul Statelor Unite la departamentul de afaceri externe în Myanmar şi Indonezia. În 1996 a absolvit Şcoala de Business Haas de la Universitatea din California.

Experienţa lui Hanke în domeniul aplicaţiilor de divertisment include iniţierea a două companii software, Archetype Interactive şi Big Network, şi implicarea în Meridian 59, unul dintre primele jocuri online care suportau un număr mare de jucători în acelaşi timp.

În 2001, Hanke a fondat compania Keyhole, specializată în aplicaţii care utilizau date geo spaţiale, iar în 2004, compania a fost achiziţionată de Google pentru 35 de milioane de dolari. Directorul companiei era John Hanke, care a devenit în urma achiziției vicepreședintele diviziei Google Geo, care include Google Earth, Google Maps, StreetView, SketchUp și Panoramio.

Ulterior, în 2010, John Hanke a mai fondat compania Niantic, în San Francisco, un start-up în cadrul Google, care se ocupă de dezvoltarea de softuri. Compania s-a remarcat în domeniul jocurilor mobile, creând o imagine cât mai apropiată de realitate, dezvoltând jocurile Ingress, în 2012 şi Pokemon Go, în 2016. În 2015, Niantic a devenit independentă faţă de Google.

Jocul pentru dispozitive mobile Pokemon Go a generat câteva busculade periculoase în mai multe oraşe americane, precum New York şi Washington, informează rtl.be, citat de News.ro. Din cauza folosirii neadecvate a jocului au loc accidente aproape zilnic,

Lansarea jocului i-a încântat pe fanii francizei Pokemon, dar a atras şi utilizatori noi. Pokemon Go face furori în lumea întreagă şi tot mai mulţi posesori de smartphone-uri vor să îl testeze.

După lansarea jocului Pokemon Go, pasionaţii de jocuri video par să devină dispuşi la orice pentru a prinde un Pokemon. Acest joc poate să se dovedească, uneori, periculos.La doar câteva zile după lansare, înregistrări video amuzante au fost publicate pe reţelele de socializare.

Vineri, o busculadă generală s-a produs în Central Park din New York. Sute de persoane s-au reunit în acel parc celebru american, pentru a captura un Aquali – un Pokemon rar şi greu de prins.

Şoferul unui automobil şi-a abandonat vehiculul pe marginea străzii, lăsându-şi motorul pornit, deoarece era grăbit să plece în căutarea acelui Pokemon.

Potrivit unui martor care a filmat acele imagini, ceea ce apare în înregistrarea video nu înseamnă mare lucru în comparaţie cu frenezia primelor persoane care s-au lansat în căutarea pokemonului Aquali. Potrivit spuselor acelui martor, acei utilizatori ai jocului erau „dezlănţuiţi”.

Scene similare au avut loc în US Park din Washington, dar şi într-un parc din Chicago.

Accidente se produc aproape în fiecare zi în rândul utilizatorilor jocului.Un tânăr a intrat cu automobilul într-un copac din Auburn deoarece juca Pokemon Go în timp ce conducea vehiculul. Doi tineri au căzut în ocean de pe o faleză din California.

Pokemon Go, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal.

Acest joc video poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele mobile care funcţionează cu sistemele de operare Android şi iOS. Jocul, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul Pokémon, pe ecranele smartphone-urilor.

Potrivit site-ului vox.com, jocul Pokémon Go utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din jocul Pokemon care „apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de Pokemoni apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde Pokemonii din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de realitate augmentată.

În apropierea unui Pokemon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un „monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia „captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul Pokemon Go se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice – acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul Pokémon Go a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.

Sursa: www.cuvantul-ortodox.ro

Previous Post

Societatea de mâine sub dictatura unui nou comunism

Next Post

„ADULTESCENȚII” – ADULȚII CARE AU RĂMAS ADOLESCENȚI

Related Posts
Total
0
Share