Cum l-a salvat Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava pe Părintele Cleopa

Odată, fratele Constantin (viitorul Părinte Cleopa Ilie), a plecat peste munte la sora sa, Ecaterina, de la Mănăstirea Agapia Veche. În pădure, la locul numit Poiana Trapezei, s-a văzut înconjurat de o turmă mare de porci mistreți, fiind amenințat de moarte. Văzând că se apropie de el, a început să cânte cu voce tare condacul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava:

Apărătorului și sprijinitorului creștinătății, împotrivitorului și surpătorului păgânătății, Mucenicului celui de curând arătat, ostașului lui Hristos celui adevărat, care ca un soare Bisericii Răsăritului a strălucit, și pe credincioși de veselie i-a umplut, toți acum din suflet cântări de mulțumire și de laudă să-i aducem, și cu dorire să-i cântăm: Bucură-te, Sfinte Ioane, Mare Mucenice al lui Hristos!

În clipa aceea nu a mai văzut nimic în jurul său. După ce a mai urcat puțin și a ajuns în vârful dealului, de spaimă și de oboseală a căzut la pământ. După ce și-a revenit, cu mare greutate a ajuns la Mănăstirea Agapia Veche.

Extras din Viața Părintelui CleopaArhim. Ioanichie Bălan, Editura Mitropoliei Moldovei și Bucovinei via http://www.urcusspreinviere.ro.

Previous Post

Evanghelia zilei (Luca 1, 1-25; 57-68, 76, 80)

Next Post

Are 93 de ani și, de peste 50, e pelerin la Sfântul Ioan cel Nou

Related Posts
Total
0
Share