Cutremurele din Turcia și Siria de astăzi

Dacă niciun fir de păr nu cade fără știrea lui Dumnezeu, cu atât mai mult toate aceste cataclisme au îngăduința lui Dumnezeu cu un scop știut numai de Cel ce are în mâna Sa balanța dreptății și a milostivirii.

În primul rând, nu putem rămâne indiferenți față de chinul și tragedia cu care se confruntă atâtea mii de oameni în aceste clipe și avem datoria de a ne ruga pentru toți acești oameni care suferă și care au nevoie de ajutor precum omul căzut demult între tâlhari.

Să dăm așadar dovada urmării Bunului Samarinean și să fim solidari în duh de rugăciune cu acești oameni greu încercați, indiferent de naționalitatea și religia lor.

În al doilea rând, aceste tragice cutremure ar trebui să ne trezească mai mult la pocăință și la schimbarea vieții noastre, căci Mântuitorul ne-a dat un exemplu asemănător în Evanghelie:

“Și erau de față în acel timp unii care-I vesteau despre galileienii al căror sânge Pilat l-a amestecat cu jertfele lor. Și El, răspunzând, le-a zis: Credeți, oare, că acești galileieni au fost ei mai păcătoși decât toți galileienii, fiindcă au suferit aceasta? Nu! zic vouă; dar dacă nu vă veți pocăi, toți veți pieri la fel. Sau acei optsprezece inși, peste care s-a surpat turnul în Siloam și i-a ucis, gândiți, oare, că ei au fost mai păcătoși decât toți oamenii care locuiau în Ierusalim? Nu! zic vouă; dar de nu vă veți pocăi, toți veți pieri la fel.” Luca 13,1-5.

Dumnezeu care este iubire nu ar vrea în niciun chip să ne pedepsească sau să suferim, însă văzând împietrirea inimilor noastre și dorințele îndreptate spre rău, ne aduce aminte că El există cu adevărat, că este Stăpânul vieții și al morții și că noi ne vom întâlni cu El personal după moarte pentru a da socoteală de modul cum ne-am petrecut darul sacru al vieții.

Și, în al treilea rând, e bine să fim și noi preventivi și să luăm măsuri de siguranță, căci nu știm ceasul și clipa când poate îngădui Dumnezeu să vină și peste noi asemenea momente de coșmar.

Dumnezeule milostiv fii nouă păcătoșilor!

Sursă: Facebook – Teologie – Duh şi Adevăr.

Previous Post

Tatăl nostru ești și Tatăl lor

Next Post

În inima iernii celei duhovnicești – Cuviosul Paisie Aghioritul

Related Posts
Total
0
Share