Cuviosul Evmenie Saridakis – Despre credința și necredința lui Toma. Cine crede în Dumnezeu?

– Părinte, Evmenie, L-ați văzut pe Dumnezeu?

– Pe Dumnezeu? Oare trebuie să-L vedem pe Dumnezeu? Din moment ce simțim că suntem ai lui Dumnezeu, ce putem dori mai mult? Nu este neapărată nevoie să-L vezi pe Dumnezeu. Însă, este necesar să-L iubim pe Dumnezeu.

Atunci când nu-L iubim pe Dumnezeu, chiar dacă le-am vedea pe toate, nimic nu avem, nimic nu suntem. Să-L iubim pe Dumnezeu este cel mai important. Vedem atât cât îngăduie Dumnezeu să vedem, dar dacă Îl iubim pe Dumnezeu, nu există nimic mai măreț și mai înalt. „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezut”. Nu a spus așa Domnul către Apostolul Toma? Trebuie să vedem neapărat?

Dacă Harul lui Dumnezeu este în noi, ce altceva poate să-și mai dorească sufletul? Când ne aflăm în sfințenie, întreg Harul lui Dumnezeu este în noi și simțim ca și cum Dumnezeirea ar fi înlăuntrul nostru. Cu alte cuvinte, ce să-ți dorești să vezi?

Extras din cartea Părintele Evmenie, bunul păstor și de minuni făcător – Monahul Simon, tradusă de maicile de la mănăstirea Paltin, în curs de apariție via http://atitudini.com

Previous Post

Minunea învierii din natură

Next Post

Evanghelia zilei (Ioan 2, 1-11)

Related Posts
Total
0
Share