Despre îndemnul petiţionar la schismă

Cînd petiţionarii, rugîndu-se public, vor face să pogoare din cer Sfînta Lumină, norul de pe Tabor şi vor întoarce înapoi Iordanul, vor putea fi luaţi în seamă. Pînă atunci, voia lui Dumnezeu este limpede şi nu ţine de recalcularea calendarului gregorian.

Unicitatea, Unimea şi Unitatea Bisericii Ortodoxe prin toate autocefaliile sale este o realitate dogmatică, liturgică şi canonică, precum şi mărturisim în Crez: «Cred întru Una, Sfîntă, Sobornicească şi Apostolică Biserică». A spune că sînt mai multe Biserici este direct contrar Crezului şi realităţii spirituale, adică este erezie. Orice om şi orice comunitate religioasă se poate întoarce la Ortodoxie. Orice rupere de unitatea ortodoxă se numeşte schismă.

Puncte comune există între toate confesiunile religioase de pe faţa pămîntului, dar a dori unirea lor reducţionistă este un deziderat ateu. Unitatea Bisericii este dar al Duhului Sfînt, nu lucrare omenească. Rămînem în unitate de credinţă cu fraţii ortodocşi de orice neam, cu mijlocirea Maicii Domnului.

Hristos a înviat!

Mănăstirea Petru Vodă

Sursa: http://manastirea.petru-voda.ro

Previous Post

Duminica Tomei | Stihira întâi la Vecernie, glas 1, de Dimitrie Suceveanu

Next Post

Florin Piersic „Grădinar în Rai”, de Nicolae Băciuţ

Related Posts
Total
0
Share