Dezbaterile rușinoase ale ortodocșilor la Geneva

HOMOSEXUALITATATEA – TORPILA DUHOVNICEASCĂ ÎN DEMERSURILE DE PREGĂTIRE A SFÂNTULUI ȘI MARELUI SINOD

– a doua parte –

de Părintele Protopresviter Theódoros Zísis, Profesor Emerit al Facultății de Teologie a Universității Aristoteliene din Tesalonic

Este o rușine și o batjocură pentru ortodocși propunerea care a avut loc la întrunirea de la Chambesy, anume de a fi cuprins în textul Sinodului un adaos în favoarea drepturilor homosexualilor. Deși propunerea a fost respinsă de majoritatea participanților, grozăvia și impertinența nerușinării acesteia impun înlocuirea imediată a celor care au propus-o și au susținut acest adaos blasfemiator, antibiblic și antipatristic.

 [ prima parte , ”Evoluții negative în pregătirea Sfântului și Marelui Sinod. SFÂNTUL ȘI MARELE SINOD AL BISERICII ORTODOXE MODIFICAT ȘI PERVERTIT”  – Ortodoxos Typos
https://graiulortodox.wordpress.com/2015/03/24/239-evolutii-negative-in-pregatirea-sfantului-si-marelui-sinod-sfantul-si-marele-sinod-al-bisericii-ortodoxe-modificat-si-pervertit-ortodoxos-typos/ ]

Comisia Sinodală Specială de pregătire a Sfântului și Marelui Sinod, care s-a întrunit la Geneva în perioada 17-21 februarie 2015, a pus efectiv o torpilă duhovnicească la baza întregului efort de întrunire a Sinodului, care în felul acesta s-a lipsit deja de binecuvântarea lui Dumnezeu și din start este destinat eșecului.

Concret, la dezbaterea cu tema: ”Contribuția Bisericii Ortodoxe la promovarea Păcii, Dreptății, Libertății, Frățietății și Dragostei între popoare și la eliminarea discriminărilor etnofiletiste și de orice altă natură”, președintele Comisiei, Mitropolitul Pergamului, kir Ioannis (Zizioulas), a propus ca textul să fie modificat pentru a se insera și un paragraf privitor la minoritățile sexuale, adică la homosexuali.

Propunerea, pe bună dreptate, a provocat o adevărată furtună de reacții din partea celor mai mulți reprezentanți și, în cele din urmă, nu a mai fost cuprinsă în text.

Ridică însă arzătoare semne de întrebare cu privire la structura teologică și morală a celor care au propus și au susținut adaosul blasfemiator și care calcă în picioare toate câte învață Sfânta Scriptură și Tradiția Patristică despre sodomie. Ce să mai aștepți de la un Sinod, care ”cu capul descoperit” răstoarnă temeliile credinței, Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție? Pe ce își va putea susține hotărârile? Oare pe cecurile acestei lumi păcătoase și pe indicațiile masoneriei satanice?

Nu există decât o singură ieșire și o singură soluție acceptată duhovnicește, ca să se poată liniști cei ce au mari neliniști văzând evoluția pregătirilor pentru Marele Sinod. După ce se vor fi adeverit toate câte au fost date publicității, se impune să fie înlocuiți imediat de alți reprezentanți aceia care au făcut propunerile și au susținut rușinosul și nemaiauzitul adaos. Altfel, dacă lucrurile nu se vor îndrepta, stigmatul acesta va însoți până la sfârșit Sinodul și îl va lipsi de harul și binecuvântarea lui Dumnezeu, fără de care roadele hotărârilor vor fi foarte amare, de aceea ne și rugăm să nu se mai întrunească niciodată acest Sinod, dacă pornește de la asemenea premise.

Previous Post

Evoluții negative în pregătirea Sfântului și Marelui Sinod

Next Post

Reiki: terapie sau ocultism?

Related Posts
Total
0
Share