Evanghelia zilei (Matei 15, 12–21)

Ce anume îl întinează pe om?

„În vremea aceea, apropiindu-se Ucenicii de Iisus, I-au zis: Știi că fariseii, auzind cuvântul, s-au scandalizat? Iar El, răspunzând, a zis: Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc va fi smuls din rădăcină. Lăsați-i pe ei; sunt călăuze oarbe orbilor; și, dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă. Atunci Petru, răspunzând, I-a zis: Lămurește-ne nouă pilda aceasta. El a zis: Acum și voi sunteți nepricepuți? Nu înțelegeți că tot ce intră în gură se duce în pântece și se aruncă afară? Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă și acelea spurcă pe om. Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtișaguri, mărturii mincinoase, blasfemii. Acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om. Și, ieșind de acolo, a plecat Iisus în părțile Tirului și ale Sidonului.”


Cum să ne curățăm inima?

Sfântul Macarie Egipteanul, Cele cincizeci de omilii duhovnicești, omilia XVII, 15, în Părinți și Scriitori Bisericești (1992), vol. 34, p. 183

„Se cuvine, deci, să cercetăm, cum și prin ce (mijloace) se obține curăția inimii. (Trebuie spus că) prin nici unul, afară de Cel ce s-a răstignit pentru noi; Acesta este Calea, Adevărul, Ușa, Mărgăritarul, pâinea cea vie și cerească. Fără acest Adevăr, nu poate să cunoască cineva adevărul și să se mântuiască.”

Sursa: http://ziarullumina.ro

Previous Post

Vasul de preţ cu conţinut ieftin

Next Post

Într-un tren…

Related Posts
Total
0
Share