Frumuseţea indispensabilă lui Dumnezeu

”Ṣtiţi că omenirea se poate lipsi de englezi, se poate lipsi de Germania, că nimic nu e mai ușor decât să se lipsească de ruși, că nu are nevoie pentru a trăi nici de știinţă, nici de pâine, ci că doar frumuseţea îi este indispensabilă, căci fără frumuseţe n-ar fi nimic de făcut în această lume. Aici e întregul mister: toată istoria se cuprinde în ea.” (F.M.Dostoievski – Demonii)

Frumuseţea la care se referă Dostoievski este frumuseţea sufletului întru Hristos. Cuvântul S-a făcut trup, a venit în lume pentru a lucra la restaurarea omului în calitate de … designer, de stilist. La nunta fiului de împărat, invitaţi sunt toţi. Acceptată invitaţia, intrarea în cămara de nuntă a Împărăţiei Cerești nu se poate face fără o anumită gătire a sufletului. Altminteri…

„Iar împăratul, intrând să-și vadă oaspeții, a văzut acolo un om care nu era îmbrăcat în haină de nuntă și i-a zis: Prietene, cum de ai intrat aici fără să ai haină de nuntă? El însă a tăcut. Atunci împăratul a zis către slujitori: Legați-l de picioare și de mâini, luați-l de aici și aruncați-l în întunericul cel mai din afară! Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților. Că mulți sunt chemați, dar puțini aleși“. (Matei 22,11-14)

Bisericile lucrează ca…soul beauty salons! De la pruncul din fașă și până la senectutea înţeleaptă, vin clienţii să verifice starea tehnică a hainii primite la botez, să înlăture defectele, petele apărute, că este imposibil să umbli prin viaţă și să nu ai accidente…

Din păcate, marea majoritate a creștinilor, au întors spatele acestor soul beauty salons, administrate chiar de Iisus Hristos, alergând la alte saloane, care aplică farduri peste pete și dau cu parfumuri puternice să nu se simtă mirosurile, miasmele păcatelor…Ferchezuiţi astfel, se pot păcăli între ei, dar cine să-L păcălească pe Dumnezeu?

„Că nu este ceva ascuns care să nu fie dat pe față; nici nu a fost ceva tăinuit decât ca să vină la lumina zilei”. (Marcu 4,22)

Nicușor Gliga
București, 15 aprilie 2021, de la Nașterea lui Hristos
și 7528 de la Facerea lumii
Sf. Ap. Aristarh, Pud și Trofim; Sf. Mc. Crescent

Previous Post

Minciuna nu odihneşte

Next Post

Azi mi-am dat seama de ce pâinea miroase a Dumnezeu

Related Posts
Total
0
Share