Icoana Maicii Domnului „Lacoschitiotissa”

Un important odor al Schitului Românesc Sfântul Dimitrie – Lacu este Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită „Lacoschitiotissa”.

Icoana de o rară frumusețe este pictată după modelul Icoanei Maicii Domnului „Prodromița”. Este aşezată spre închinare în naosul Bisericii centrale a Schitului Lacu.

În tradiţia schitului se păstrează mai multe mărturii cu privire la minuni ale acestei Icoane.

Odată, unul dintre părinții schitului, mergând în Cipru, a trecut pe la o familie cunoscută. Aceștia aveau o fetiță în spital, grav bolnavă, urmând să fie operată. Fiind rugat să le binecuvânteze fetița, monahul a mers la spital, a scos o Iconiță cu Maica Domnului „Lacoschitiotissa”, a binecuvântat-o pe bolnavă făcându-i semnul crucii pe cap și i-a dat să sărute Iconița. Imediat, fetița s-a ridicat din pat și a mărturisit mamei sale că a simţit că Maica Domnului a vindecat-o şi că nu mai are nevoie de operaţie.

Altă dată, un creștin mergea în timpul nopții cu mașina, având toată familia cu el. La o intersecție i-a ieșit o mașină în față şi, conducând cu viteză mare, a fost nevoit să calce brusc frâna și să tragă de volan. Mașina a ieșit de pe șosea, fiind gata să se răstoarne. Atunci au văzut cum o mână de femeie a apucat mașina și a îndreptat-o pe drumul ei. Mașina și-a continuat mersul ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. După această minunată izbăvire de la moarte, omul a oprit și a zis soției: „Maica Domnului ne-a salvat!”. Apoi, căutând în buzunar, a găsit că avea cu el o copie după i’Icoana Maicii Domnului „Lacoschitiotissa”. Chiar în noaptea aceea a sunat la un părinte cunoscut din Schitul Lacu și i-a mărturisit minunea trăită.

Să avem şi noi parte de ajutorul Maicii Domnului!

Pr. Silviu Cluci

Sursa: http://doxologia.ro

Previous Post

Isihasmul sau cum să ne păstrăm inima în rugăciune

Next Post

Părintele Zechariah Lynch – E ceva cutremurător să fii preot

Related Posts
Total
0
Share