Ideologia marxist-leninistă

Ierom. Savatie Baştovoi

Marxismul leninist nu a fost doar o ideologie agresiv ateistă, ci și-a propus să fondeze o nouă religie-laică preluînd terminologia și imitînd ritualuri ortodoxe. 

Astfel, chiar din primele zile ale instaurării puterii bolșevice prin ceea ce Marx  numea “teroarea roșie”, mai exact terorismul roșu ca singur mijloc ce asigură victoria asupra dușmanilor, se impun în popor ritualuri noi. De pildă, nașterea unui copil era însoțită de un soi de cumătrie numită “oktiabriny”, înlocuind “krestiny” (botezul). Nunta, înmormîntarea, petrecerea la armată – totul devenea un nou ritual. Clubul și casa de cultură a înlocuit biserica.

După moartea lui Lenin, au apărut și “moaștele” noii religii – cadavrul lui Lenin la care se făceau pelerinaje (apropo, chiar și poeți români visau în versurile lor să ajungă să pupe moaștele din mausoleul de pe Piața Roșie). 

Au apărut zilele cu roșu în calendar, mari praznice cum ar fi 8 martie, 1 mai, 9 mai, 7 noiembrie, ziua lui Lenin, Ziua cosmonautului, ziua învățătorului (dar asta vă este cunoscut, căci marxismul a atins cote inimaginabile, încît avem și ziua pisicilor, a frigiderului, a tot ce vreți). 

Slava care se cuvine Unuia Singur Dumnezeu a ajuns să fie adusă oamenilor și lucrurilor, așa au apărut slogane de genul: Slava Partidului! Slava URSS! Slava lui Lenin! Slavă muncii! 

Cîteva panouri cu sloganele “SLAVA” ale religiei antihristice le-am găsit pentru voi, dovadă că acest slogan nu era un accident, ci esența ideologiei ucigașe marxist-leniniste.

Duhul spurcat al acestei noi religii a fost hrănit cu sîngele a zeci și sute de milioane de jertfe nevinovate în toată lumea, de aceea puterea lui a devenit extrem de mare asupra minților care nu se roagă. Să nu ne mirăm deci dacă pînă și cei aleși se amăgesc de către maeștrii ideologi și se înhamă la carele morții care dau năvală pe toată fața pămîntului. 

Noi însă Unuia Dumnezeu să aducem slavă și la El să avem toată nădejdea și ajutorul nostru.

Hristos a înviat!

Previous Post

Sinoadele care au formulat Crezul

Next Post

Să stăruim necontenit în rugăciune

Related Posts
Total
0
Share