În această noapte vor cere sufletul de la tine

          Doi soți din America au hotărât să meargă în concediu în Florida, unde este cald și vreme frumoasă, ca să scape de zăpada și frigul din Alaska, unde trăiau.

          Au rânduit să rămână la același hotel unde petrecuseră luna de miere, dar aveau multe îndatoriri și de aceea aveau să călătorească separat. Soțul avea să ajungă miercuri, iar soția joi.

          Când soțul ajunge la hotel, merge în camera sa și vede că acum exista deja calculator și internet în cameră. Pentru aceasta se hotărăște să facă o surpriză soției sale și să-i trimită un email. Face însă o greșeală când scrie adresa și email-ul ajunge la o altă destinație, în Houston, la o femeie care tocmai se întorsese de la înmormântarea soțului ei și care își verifica în calculator email-urile de la prieteni și rude. Dar de îndată ce a citit primul email, a căzut leșinată. Când fiul ei intră în cameră, o vede căzută pe podea. Încercând să înțeleagă ce se întâmplase, a privit ecranul calculatorului și a citit:

„Către: Iubita mea soție

Subiect: Am ajuns!

Știu că te va uimi când vei primi acest email de la mine. Dar aici jos au calculatoare și internet și poți să trimiți mesaje unde vrei. Chiar mai înainte am ajuns și am intrat înăuntru.

Toate sunt pregătite și pentru tine, când vei veni mâine.

Sunt nerăbdător să te văd. Sper să ai o călătorie bună ca și mine.

PS: Aici jos este foarte cald.

Probabil prima reacție atunci când citim această întâmplare este să râdem. Însă există ceva mai esențial la care să cugetăm.

Într-adevăr, este vorba de o călătorie. Într-o bună zi ea se va sfârși și vom ajunge la destinația noastră. Unii vor merge mai devreme, alții îi vor urma. Importanță are doar un singur lucru, și anume: unde am ales să petrecem veșnicia. Când femeia a citit că „aici jos este foarte cald”, mintea ei s-a dus la iad; de aceea a și leșinat. Iar aceasta a fost doar o eroare umană.

Însă într-o bună zi nu va fi o greșeală de calculator, ci hotărâre a Cerului, unde vom da răspuns de viața pe care am trăit-o și de alegerile inimii noastre. „În această noapte vor cere sufletul de la tine” (Luca 12, 20). Și nu căldura va fi problema, ci cuptorul durerii și al vinovăției, pentru că am disprețuit pe Iisus Hristos, dragostea Lui, Jertfa Lui, chemarea Lui, ca să trăim spre satisfacția și plăcerea proprie.

Previous Post

Dragoste curată

Next Post

Sf. Nicolae Velimirovici – scrisori misionare (4)

Related Posts
Total
0
Share