Mărturisesc un botez!

Preot Sorin Croitoru

“Nu știu alții cum sunt, dar eu”, ca să folosesc cuvintele lui Ion Creangă, nu mă tem să botez niciun copil, așa cum se teme Preasfințitul de la Argeș. Nu mă tem deloc! Îl apuc frumos, ținându-l de zona toracică cu spatele spre mine și cu fața spre Sfântul Altar – Învierea – și-l omor imediat! Da,  îl omor pe omul cel vechi din el și îl scot din apă pe omul cel nou, pe creștin! Biologic vorbind, nu mi-a murit niciun prunc până acum. Duhovnicește vorbind, i-am ucis pe toți și i-am înviat pe toți. Bine, nu eu, Domnul Hristos, dar lumea nu-L vedea pe El, ci mă vedea pe mine.

Eu zic, dacă tu, OMUL LUI DUMNEZEU, nu crezi în prezența lui Hristos în tine, înaintea ta și în spatele tău, ce să le mai ceri unor creștini care zic “Tatăl nostru” o dată pe lună, care fac crucea strâmb, sau un fel de cruce a Sfântului Andrei, care nu știu Crezul și habar nu au de ce sunt acolo, în fața ta?..

Dacă tu, OMUL LUI DUMNEZEU, te plângi că te temi să botezi copii, cum să nu se teamă părinții lor?..

Eu nu mă tem, fraților. Îi botez scufundându-i complet, fără grabă, nu stau să număr secundele, ci rostesc rar numele Persoanelor Preasfintei Treimi. Ce-i mascarada asta cu botez în trei secunde?? Ne batem joc de Numele Preasfintei Treimi?..

Fraților de la Altar, vă dau un sfat prietenesc: dacă nu aveți credință în puterea lui Dumnezeu, lăsați-vă de slujire și apucați-vă de meserie! Se poate trăi și din altele, nu-i nevoie să batjocorim o credință care FUNCȚIONEAZĂ PERFECT DE DOUĂ MII DE ANI ca să supraviețuim!

Văd că erezia se strecoară în Sfânta Biserică Ortodoxă foarte perfid, plecându-se de la lucruri văzute și mergându-se încetișor spre cele nevăzute.. Lingură de plastic în loc de linguriță unică, stropire în loc de afundare, până la gât în loc de complet.. Apoi vin din urmă “teologii” justificatori ai schimbărilor, care ne demonstrează că în nu știu care secol creștinii se botezau nu știu cum sau se împărtășeau nu știu cum.. Doamne, mai ai puțină răbdare cu cei mai slabi dintre noi..

Am devenit preot cunoscând bine tradiția ortodoxă. Și vreau să o mențin așa, neschimbată, cum este ea de sute și sute de ani. Cred, Doamne, și MĂRTURISESC că acesta este Trupul Tău, MĂRTURSESC un botez spre iertarea păcatelor, amin!

Previous Post

Toate pădurile şi luncile sunt ale mele!

Next Post

E-dialog Arhim. Efrem Vatopedinul cu adolescenții români și tinerele cupluri

Related Posts
Total
0
Share