Nădejdea, curajul şi atitudinea pozitivă să devină „contagioase”- Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei

Transmiterea speranţei în Hristos şi adoptarea unei atitudini pozitive, bazată pe rugăciune şi iubire, sunt câteva dintre recomandările Arhiepiscopului Anastasie al Albaniei în timpul pandemiei de coronavirus, care afectează atât sănătatea trupească, cât şi cea psihică.

Preafericirea Sa îi linişteşte pe credincioşi şi le reaminteşte că „Hristos cel răstignit și înviat le-a oferit ucenicilor  Săi pace și eliberare de frică, promițându-le că va rămâne cu ei prin toate necazurile până la sfârșitul timpului”.

Trebuie să creștem încrederea în prezența Lui și în faptul că El nu ne va abandona în încercările noastre. Să sărbătorim Paștele fără orice sentiment de teamă și anxietate, să rezistăm.

Chiar dacă anul acesta nu vom celebra Învierea Domnului ca în alţi ani, Arhiepiscopul Anastasie recomandă să „transmitem din inimă în inimă lumina speranţei şi a curajului în Hristos cel Înviat”.

Arhiepiscopul spune că nădejdea, curajul şi atitudinea pozitivă trebuie să devină „contagioase”.

„Nu doar coronavirusul este contagios, ci și eliberarea de teamă și de anxietate. Aceasta din urmă se întemeiază pe credință și pe dragoste și e nevoie să fie transmisă permanent printr-o atitudine plină de bucurie”, spune Preafericirea Sa.

Arhiepiscopul Abaniei recomandă respectarea regulilor impuse de autorităţi şi îi sfătuieşte pe cei care stau în case să nu dea curs conflictelor, ci să cultive „creativitatea, o dispoziție pașnică, amabilitatea, înțelegerea, afecțiunea și dragostea”.

Rugăciunea trebuie intensificată, ca Dumnezeu să limiteze perioada pandemiei, spune arhiepiscopul. El îndeamnă să cerem ajutor divin pentru cei afectaţi de virus, dar mai ales pentru cadrele medicale.

Să ne rugăm ca Dumnezeu să-i lumineze pe cercetători să identifice cu rapiditate procedurile preventive și terapeutice adecvate.

Referitor la această încercare existentă la nivel global, Arhiepiscopul Anastasie nădăjduieşte că „în cele din urmă va ieşi ceva bun din această criză”.

„Sperăm că societățile își vor reexamina valorile și prioritățile”, a precizat Preafericirea Sa.

Conducătorul Bisericii Albaniei a vorbit şi despre cei diagnosticaţi cu noul virus, subliniind că „ar fi o greşeală să îi discriminăm sau să plasăm o stigmă asupra lor” şi că trebuie să găsim modalităţi concrete de a-i ajuta.

Îndemnurile au fost rostite în cadrul interviului acordat pentru Consiliul Mondial al Bisericilor.

Sursa: http://basilica.ro

Previous Post

Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul

Next Post

Viaţa Cuvioasei Maria Egipteanca

Related Posts
Total
0
Share