Nodul dragostei

         La ședința cu părinții care a avut loc la o școală, directoarea a subliniat sprijinul pe care părinții trebuie să-l dea copiilor lor. Cu toate că cei mai mulți părinți lucrează, ea le-a cerut să dedice mai mult timp copiilor lor.

         Dar a rămas uimită când un tată s-a ridicat încet și cu glas liniștit a spus că el nu găsește deloc timp de-a lungul săptămânii să se ocupe de băiatul său. „Când plec în zorii zilei la lucru, fiul meu încă doarme, iar când mă întorc seara târziu, îl găsesc din nou dormind”.

         I-a explicat că trebuie să lucreze din greu ca să-și întrețină familia. Se neliniștea pentru situația care se crease și simțea mustrări de conștiință. Pentru a se împăca cât de cât cu sine însuși, când ajungea seara târziu acasă, îl săruta pe fiul său care dormea. Iar ca el să-i simtă prezența, făcea un nod în colțul cearceafului cu care se învelea fiul său. Iar aceasta o făcea cu multă dragoste, rugându-se în același timp pentru el. Când fiul său se trezea, știa cu siguranță că primise sărutarea tatălui său și că toată noaptea fusese alături de el. Și astfel, se simțea bucuros și în siguranță.

         Nodul din colțul cearceafului era modul de comunicare dintre ei… Directoarea a rămas încremenită la auzul acestora. Dar și mai mare a fost uimirea ei când a aflat că băiatul lui era printre cei mai buni elevi ai școlii.

         Această istorioară ne îndeamnă să ne gândim la mai multe moduri de a fi prezenți în viața celorlalți, pentru a comunica mai bine cu ei. Tatăl acesta a găsit modul său simplu, dar eficient. Și cel mai important lucru e că fiul său înțelegea prin acel nod ceea ce voia tatăl său să-i transmită.

         Uneori ne neliniștim cum să spunem unele lucruri și uităm ce e mai important, și anume comunicarea prin sentiment.

         Mișcări simple, precum o sărutare sau nodul la colțul unui cearceaf înseamnă mult mai mult pentru un copil, decât alte daruri și cereri seci de iertare. Este important că ne pasă de oameni, dar mai important este să simtă și ei aceasta. Ca să existe această comunicare, trebuie să ascultăm „glasul inimii”, fiindcă atunci când vrem să arătăm dragostea noastră, sentimentele sunt mult mai puternice decât orice cuvinte.

         Uneori oamenii nu pot înțelege importanța mulțimii de cuvinte, dar știu să aprecieze un gest de dragoste. Chiar dacă acest gest este un simplu nod. Dar este un nod plin de dragoste și bunătate…

Previous Post

Despre pericolul schismei care poate începe cu nepomenirea episcopilor

Next Post

Uşor se desparte cineva, însă greu se întoarce…

Related Posts
Total
0
Share