Nu te teme, mai ai încă multă treabă de făcut

În 1985, l-a vizitat pe Părintele Paisie, la Sihăstria Sfântului Ioan Teologul, o femeie bolnavă de cancer, în vârstă de treizeci și cinci de ani, din Thasos. Se afla într-o stare gravă și doctorii spuneau că mai are puțin de trăit. Starețul a făcut semnul Crucii asupra ei cu crucea sa, s-a rugat puțin și i-a spus: „Nu te teme, mai ai încă multă treabă de făcut. Iar Sfântul Panteleimon te va ajuta”. Împreună cu binecuvântarea sa, i-a dat și o cruce de lemn spunând: „Să o porți totdeauna cu tine și să nu te temi!”.

Când femeia s-a întors în Thasos, a urcat la Mănăstirea Sfântului Panteleimon, la care avea evlavie de mică, și s-a rugat lui fierbinte. Avea înlăuntrul ei încredințarea că, de vreme ce Părintele Paisie îi vorbise astfel, în cele din urmă nu va mai muri. Așa s-a și întâmplat. Într-o lună, a început să-și recapete puterile și s-a simțit mult mai bine.

Rudele sale stăruiau să meargă în Anglia, unde se operase, ca să facă noi analize. Ea însă avea toată nădejdea în Dumnezeu și în Părintele Paisie. Când l-a vizitat din nou, l-a întrebat:

– Gheronda, să mă mai duc în Anglia?

– Știu, i-a spus, că ai tăi sunt neliniștiți. Dacă vrei, mergi, însă nu te teme de nimic. Și, văzând-o că șovăie, a adăugat: Nu te teme, nu vei muri, o să biruiești moartea!

Chiar în acea clipă, femeia a văzut fața Cuviosului strălucind, de parcă ar fi fost luminată de un reflector puternic! Din acea clipă, a renunțat la ideea de a mai merge în Anglia și nici analize nu și-a mai făcut. Numai când ieșea Părintele Paisie din Sfântul Munte îl vizita, ca să primească binecuvântarea lui. Simțea că merge la cel mai bun doctor și îl întreba despre sănătatea ei: „Gheronda, cum mă vedeți?”. El îi spunea întotdeauna: „Nu te teme, ești bine. Nu te teme, nu ai nimic”. De acest lucru a încredințat-o și doctorul din Anglia, care era grec. Acesta, când a venit în Thasos și s-a întâlnit cu ea, a întrebat-o uimit: „Ce ai făcut? Cum de te-ai vindecat?”. Iar ea i-a răspuns: „Am mers la Părintele Paisie și m-a ajutat și Sfântul Panteleimon”.

Extras din Sfântul Paisie Aghioritul – Editura Evanghelismos.

Previous Post

Evanghelia zilei (Marcu 8, 22-26)

Next Post

Viețile Sfinților – ianuarie, ziua 11

Related Posts
Total
0
Share