Puțină știință ne desparte de Dumnezeu, multă știință ne apropie!

Un bărbat de 75 de ani călătorea cu trenul și folosea timpul pentru a citi. Alături de el, un tânăr student citea și el o carte voluminoasă de științe. După un timp, tânărul observă că bătrânul de lângă el citește Biblia și, fără menajamente, îl întrebă:

– Dumneavoastră încă credeți în această carte plină de fabule și povești?

– Bineînțeles, răspunse bătrânul, dar aceasta nu este o carte de povești sau fabule, este Cuvântul lui Dumnezeu! Dumneavoastră credeți că e greșit să cred asta?

– Bineînțeles că e greșit! Cred că dumneavoastră trebuie să vă dedicați studiului științei și Istoriei Universale. Veți vedea cum Revoluția Franceză, acum mai bine de 100 de ani, a demonstrat miopia, stupiditatea și minciunile religiei. Doar persoane fără cultură sau fanatice încă mai pot crede în astfel de prostii. Dumneavoastră, domnule, ar trebui să cunoașteți puțin mai mult părerea oamenilor de știință cu privire la  lucrurile acestea.

– Și spune-mi, tinere, aceasta este părerea oamenilor noștri de știință despre Biblie?

– La următoarea stație trebuie să cobor și nu am timp să vă explic. Vă rog să îmi dați cartea dumneavoastră de vizită și vă voi trimite prin poștă câteva lucrări pe tema aceasta. Așa vă veți edifica asupra acestei teme care preocupă întreaga lume.

Bătrânul, cu multă răbdare și liniștit, căută în buzunarul hainei sale. După un scurt timp, îi întinse cartea sa de vizită.

Când tânărul citi se rușină și nu mai îndrăzni să ridice capul, nici ochii din pământ.

Pe cartea de vizită scria:

Profesor Doctor Louis Pasteur
Director General al Institutului
Național de Cercetare Științifică
a Universității Naționale Franceze.

(această întâmplare a avut loc în 1892)

“Puțină știință ne desparte de Dumnezeu, multă știință ne apropie!” Dr. Louis Pasteur

Morala: Plăcerea cea mai mare a unui om inteligent este să lase impresie că e un prost în fața unui prost ce vrea să pară inteligent.

Previous Post

Evanghelia zilei (Luca 21, 12–19)

Next Post

Predica Părintelui Gheorghe Calciu la Sfântul Ștefan

Related Posts
Total
0
Share