Rugăciunea minții și Lumina necreată potrivit Sf. Grigorie Palama – Gheronda Efrem Vatopedinul

Gheronda Efrem Vatopedinul vorbește în această omilie într-un chip minunat și autentic despre viața și învățătura Sfântului Grigorie Palama cu privire la Rugăciunea neîncetată și Lumina necreată.

De asemenea, Părintele arată prin exemple vii că experiențele dumnezeiești despre care vorbește Sfântul Grigorie sunt trăite și astăzi, și în zilele noastre. Gheronda Efrem înfățișează mărturiile mai multor Sfinți, dintre care pe cei mai mulți i-a cunoscut personal: Cuviosul Iosif Isihastul, Cuviosul Sofronie de la Essex, Cuviosul Efrem Katunakiotul, Cuviosul Paisie Aghioritul și Gheronda Iosif Vatopedinul, la picioarele căruia a ucenicit.

Este o omilie foarte frumoasă și folositoare de suflet, care merită a fi ascultată, atât de monahi, cât și de oamenii ce trăiesc în lume.

Omilia a fost rostită în a treia Vecernie de umilință a Postului Mare, săvârșită în Sfânta Biserică Mitropolitană a Adormirii Născătoarei de Dumnezeu din Kastoriá, Duminică 12 martie 2017, slujind pururea-pomenitul Mitropolit de Kastoriá Serafim.

Previous Post

Viețile Sfinților – august, ziua 22

Next Post

MINUNE: Icoana Părintelui Iustin de la Petru Vodă a izvorât mir

Related Posts
Total
0
Share