Salvarea unei drogate

Recent, un cunoscut de al meu, medic de profesie, mi-a povestit ceva ce i s-a întâmplat acum câțiva ani:
La dispensarul său l-a vizitat odată o tânără drogată ce era într-o stare deplorabilă. Orfană de tată, părăsită de mama ei, le-a încercat pe toate. I-a fost milă de ea. A întrebat-o dacă ar vrea să fie ajutată și ea a răspuns afirmativ. S-a gândit s-o bage într-un program de dezintoxicare, însă temporar, pentru asistența elementară, trebuia să se îngrijească să-i găsească un loc unde să locuiască, pentru că dormea pe unde putea, și mai ales să evite mediul ei cunoscut. Soția sa avea legătură cu o mănăstire de maici ce se afla în afara Atenei. A rânduit să meargă amândouă acolo.

Când au ajuns, fata nu știa ce să facă și de aceea i-a spus doamnei care o însoțea:
– Mergeți dvs. înainte și ceea ce veți face dvs. voi face și eu!
În biserica mănăstirii s-a închinat mai întâi doamna la icoana Maicii Domnului, iar în urma ei fata, care însă întârzia destul de mult, ca și cum ar fi vorbit cu icoana. Din curiozitate doamna a întrebat-o:
– Ce-i spuneai Maicii Domnului?
– I-am spus așa: Maica Domnului, ajută-mă! Vreau mult să depășesc această problemă a mea, însă nu am ce să-ți dau. Singurul lucru pe care pot să ți-l dau este să fac o făgăduință. În fiecare zi îți voi face Paraclisul, iar tu mă vei face bine.
Nu mai mersese la biserică de când avea cinci ani, iar acum avea douăzeci și trei. Dar cum și-a adus aminte de Paraclis? În mănăstire au ținut-o trei zile, unde a suferit foarte mult din pricina lipsei heroinei. A patra zi dimineața, prietenul meu a mers s-o ia și s-o ducă la centrul de dezintoxicare. Tânăra s-a așezat în dreapta șoferului, a scos din buzunar o cărticică cu Paraclisul, pe care a împrumutat-o de la mănăstire, și în timp ce călătoream, a început să citească. Purta o fustă exagerat de scurtă, stătea picior peste picior, iar într-o mână avea țigara aprinsă, însă citea cu multă atenție Paraclisul. Medicul s-a pierdut. Apoi s-a gândit în sinea sa: „Maica Domnului o va lumina să facă ceea ce trebuie”. Când a sfârșit Paraclisul l-a întrebat pe medic:
– Doctore, este păcat să fumezi în timp ce citești Paraclisul?
Μedicul i-a explicat că este mai bine să nu fumeze. Atunci ea a aruncat țigara. A doua zi aceeași scenă, însă fără țigară. În timp ce citea Paraclisul, l-a întrebat pe medic despre poziția ei la rugăciune. Îndată s-a conformat la sfaturile medicului și curând s-a aranjat într-un chip minunat și subiectul îmbrăcămintei.
De atunci au trecut mai mulți ani. Cu ajutorul Maicii Domnului, care și-a asumat grija pentru ea, precum și cu susținerea unor oameni deosebiți, tânăra acum este foarte bine, și-a continuat școala pe care o părăsise, a terminat liceul cu notă mare și a intrat la o Școală Superioară. Minunea s-a săvârșit ca răspuns al lui Dumnezeu la rugăciunea fetei.

Fragment din cartea Anatomia problemelor familiale. Va apărea în curând la Editura Evanghelismos.

Previous Post

Povestea lui Ieremia

Next Post

Din fericirea lumească iese stresul lumesc

Related Posts
Total
0
Share