Studenții și paharul

         Studenții urmăreau cu mult interes lecția despre mânuirea stresului, când profesorul a luat un pahar și l-a ridicat sus.

         Cu toții și-au închipuit că va pune cunoscuta întrebare: Este pe jumătate gol sau pe jumătate plin? În loc de aceasta, cu un zâmbet larg, a întrebat: Cât de greu este acest pahar cu apă?

         Răspunsurile ce le-au dat studenții au oscilat între 200 și 600 de grame. Însă profesorul nu a fost de acord. Greutatea nu are importanță. Ci ea depinde de cât timp țin paharul în mână. Dacă-l țin ridicat sus timp de un minut, nu există niciun fel de problemă. Dacă-l țin ridicat astfel timp de o oră, va începe să mă doară mâna. Dacă-l voi ține o zi, mâna mea va amorți și va paraliza. În fiecare situație, greutatea nu se modifică, dar cu cât îl țin mai mult, cu atât mai greu va deveni.

         Stresul, neliniștile și problemele vieții sunt ca un pahar de apă. Dacă vă gândiți pentru puțin timp la ele, nu-i nimic. Dacă vă gândiți pentru mai mult timp, vor începe să vă rănească. Iar dacă vă vor problematiza toată ziua, la sfârșit vă vor paraliza și nu veți fi buni de nimic. Este foarte important să vă amintiți să slăbiți și să alungați stresul. Nu cărați problemele cu voi până seara, chiar și noaptea.

NU uitați să coborâți paharul!

Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. (Matei 6, 34).

Previous Post

Chilia Cuviosului Paisie Aghioritul – Panaguda

Next Post

Fiul de împărat și vasul cu untdelemn

Related Posts
Total
0
Share