Timpul acesta înseamnă mai mult decât oricând un pelerinaj pe drumul spiritual către întâlnirea cu Dumnezeu

P.S. Episcop Ioan Casian al Canadei

Datorită agravării situației legate de epidemia de coronavirus (COVID-19) noi măsuri de urgență mai restrictive au fost luate la nivel federal și provincial de către autoritățile canadiene.

Situație de urgență sanitară a fost declarată în mai multe provincii din Canada.

În provincia Quebec toate bisericile vor rămâne închise pentru slujbele religioase publice până la 31 martie cel puțin. Situația va fi revizuită atunci.

Preoții sunt îndemnați să rămână disponibili și în contact cu credincioșii pentru a răspunde nevoilor spirituale urgente în spiritul directivelor făcute de autoritățile civile sau de sănătate canadiene federale și provinciale (distanțarea socială etc.).

Suntem în perioada Postului Mare în care suntem invitați să facem efortul de a deveni mai buni, lăsându-ne pătrunși de harul lui Dumnezeu venit prin rugăciune, credință, smerenie, Sfânta Liturghie și Sfintele Taine. Timpul acesta de post prin ”social distancing” și o împuținare a posibilității rugăciunii comunitare este o asceză grea pentru creștinul obișnuit cu familiaritatea zilnică, săptămânală sau lunară cu Dumnezeu și cu Biserica. Dar timpul acesta înseamnă mai mult decât oricând un pelerinaj pe drumul spiritual către întâlnirea cu Dumnezeu și a unei mai adânci comuniuni regăsite cu El și cu aproapele dincolo de distanța care ne separă temporar.

Să folosim acest timp pentru a ieși din vâltoarea lumii pentru a ne opri un moment asupra lui Dumnezeu și asupra reordonării priorităților și înțelegerii nevoilor noastre esențiale, așa cum ele decurg din această finalitate divină. Harul lui Dumnezeu în măsura credinței noastre lucrează în orice împrejurare ca și în acest timp de încercare.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca toți – cler și credincioși – ai parohiilor și mănăstirilor Episcopiei noastre să găsească reconfort și vindecare sufletească și trupească prin rugăciunile ocrotitorilor ei – Maica Domnului, Sf. Ap. Andrei și Sf. Ioan Casian.

Credincioșii dimpreună cu clerul Episcopiei noastre sunt invitați să rămână uniți în rugăciune pentru lumea întreagă chiar dacă limitați prin ”distanțarea socială”.

Sursa: http://www.episcopia.ca

Previous Post

Orice face Dumnezeu cu noi, o face din dragoste

Next Post

Acum este momentul responsabilității personale și sociale

Related Posts
Total
0
Share