Trăiri cu Dumnezeu: la altarul Bisericii, al suferindului și al familiei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a organizat joi, 25 martie 2021, conferința Trăiri cu Dumnezeu: la altarul Bisericii, al suferindului și al familiei, susținută de părintele prof. dr. Ștefan Mindea.

Evenimentul, transmis live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost moderat de părintele Justinian Remus Cojocar, directorul Departamentului Activități Tineret, Tabere, Proiecte Școli și Parohii din cadrul Centrului Eparhial Suceava.

În prima parte a discuției, neurochirurgul și preotul Ștefan Mindea a vorbit despre plecarea în Statele Unite ale Americii la o vârstă fragedă, despre rolul bunicii în ceea ce a însemnat sădirea în sufletul lui a dragostei pentru Hristos încă din vremea copilăriei și despre importanța rugăciunii părinților în realizarea din punct de vedere profesional și spiritual a sfinției sale.

Ștefan Mindea a prezentat întâlnirea revelatoare cu părintele Iustin Pârvu, a vorbit despre dragostea de neam și despre cinstirea celor care s-au nevoit în temnițele comuniste, valori pe care i le-a inspirat marele duhovnic, precum și despre întoarcerea în țara natală, România.

Invitatul le-a explicat celor care au fost prezenți la evenimentul online cum se împacă slujirea de medic cu cea de preot, dar și despre echilibrul dintre acestea și frumoasa și binecuvântata viață de familie.

Medicul Ștefan Mindea a împărtășit momente emoționante din experiența sa în sala de operație, momente în care sfinții tămăduitori i-au fost alături și a vorbit despre evlavia pentru Sfântul Nectarie și ajutorul primit de la acesta. Mai mult, sfinția sa a subliniat importanța lucrării lui Dumnezeu în viața de zi cu zi, a vorbit despre smerenia care ar trebui să descrie fiecare medic, dar și despre puterea credinței în ceea ce înseamnă adevărata vindecare.

În încheiere, invitatul a făcut un îndemn la curaj, la cultivarea și îmbogățirea credinței, precum și la lupta pentru apărarea valorilor Bisericii Ortodoxe.

Preotul și medicul ȘTEFAN MINDEA

Dr. Ștefan Mindea, unul dintre cei mai apreciați neurochirurgi ai Spitalului Universitar Stanford, s-a întors în țară pentru a valorifica experiența acumulată în Statele Unite ale Americii. A profesat în cadrul acestui centru medical în calitate de șef al secției de Neurochirurgie Minim Invazivă, fiind specializat în chirurgie endoscopică minim invazivă cerebrală și spinală. Dr. Mindea a fost membru al Senatului Universitar Stanford și membru distins al Centrului Oncologic Stanford.

Fondator al secției de Neurochirugie Minim Invazivă din cadrul Spitalului Universitar Stanford, dr. Mindea a fost cel mai tânăr șef de secție din istoria acestui centru de renume. A fost  inclus în „Top 5 cei mai buni neurochirurgi” mai mulți ani consecutivi. Fiind o persoană inovatoare, a dezvoltat și efectuat în premieră diverse intervenții endoscopice minim invazive documentate în presă. Are peste 40 de publicații și lucrări în jurnale internaționale de specialitate și peste 100 de prezentări în cadrul a diverse congrese internaționale de neurochirurgie.

Părintele Ștefan Mindea a primit din partea Preasfințitului Părinte Ignatie al Hușilor distincția Crucea Episcopală „pentru lucrarea foarte intensă desfăşurată în slujba vindecării semenilor”. A fost hirotonit preot pe 8 iunie 2020, în ziua praznicului Sfintei Treimi, la Mănăstirea „Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, județul Constanța, fiind chemat să-şi desăvârşească slujirea ca medic într-o altă slujire, convins că „fără harul lui Dumnezeu actul medical este absolut un chin”, după cum el însuşi a declarat.

Sursa: http://www.arhiepiscopiasucevei.ro

Previous Post

Sfântul Ioan Scărarul, o viaţă în urcarea muntelui spre cer

Next Post

Nu rezolvi problemele schimbând oamenii

Related Posts
Total
0
Share