Un zâmbet din veșnicie

Unul dintre bătrânii contemporani cei mai iubiți ai Sfântului Munte, Starețul Iosif Vatopedinul, a adormit în Domnul de ziua lui, 1 iulie 2009. La scurt timp după plecarea Sfinției Sale, a avut loc o minune ce a lăsat un semn de speranță pentru noi toți, cei care așteptăm „învierea morților și viața veacului ce va să fie”.

El a zâmbit la mai mult de 45 de minute după moartea sa.

Imediat după moartea lui, gura Bătrânului Iosif a rămas deschisă pentru o perioadă de timp și, în ciuda tuturor eforturilor, călugării prezenți nu au reușit să închidă gura.

Conform obiceiului athonit, trupul Bătrânului a fost înfășurat în mantia sa de monah, care a a fost mai apoi cusută. În conformitate cu îndrumările starețului Efrem, după un timp, corpul a fost așezat pe un catafalc și o gaură a fost tăiată în mantie pentru a expune fața Părintelui și o alta pentru a expune mâna dreaptă pentru cinstire.

Spre uimirea tuturor, gura Bătrânului Iosif nu numai că s-a închis, dar fața lui strălucea acum în mod minunat cu un zâmbet! Nu numai buzele lui, dar și ochii și obrajii au revenit la culoarea naturală, vie!

Sursa: http://ro.asceticexperience.com

Previous Post

Credința este foarte importantă

Next Post

Nu ești copac! Mută-te!

Related Posts
Total
0
Share