Vătămarea adusă de senzitivi (I)

Kaspirovski, un renumit senzitiv, potrivit afirmațiilor altor senzitivi, acționează în felul următor: Dacă omul priveste sau ascultă cu atenție o sedință televizată a lui Kaspirovski, între el si acest spectator se stabileste momentan un contact energetic invizibil.
Așa este concepută natura noastră, fixându-si atenția asupra unui obiect, omul îsi extinde câmpul său biologic asupra acestuia si intră în contact cu el. Citind, de exemplu, o carte, noi stabilim o legătură invizibilă cu autorul ei (chiar dacă acesta nu mai este în viață) și cu acea stare a sufletului în care se afla scriitorul în momentul creării operei sale. Cititorul este cuprins de aceleași gânduri si sentimente, iar unul deosebit de sensibil poate chiar retrăi aceleași senzații.
Tocmai această însușire a naturii umane este, de asemenea, una din cauzele pentru care Părinții Bisericii recomandă să citim în permanență Evanghelia și scrierile patristice. Căci în felul acesta cititorul comunică cu Dumnezeu și sfinții Săi, iar acesta, înălțându-se până la gândurile și sentimentele lor, el însuși se îmbogățeste, crește spiritual. Mai mult decât atât, sfinții, simțind că cineva le citeste operele, se roagă pentru el.
Și iată de ce e atât de dăunător să citești literatură scrisă de oameni pătimași, vicioși, de la care omul poate să se molipsească de pasiunile lor, si cu atât mai mult – literatură demonică (a învățătorilor de yoga,
de pildă). Prin mijlocirea unor texte de acest gen cititorul se deschide influenței lor și intră în comunicare cu duhurile necurate. Iată ce spune în acest sens Sfântul Ignatie Brianceaninov: „Toate fenomenele demonice au însușirea de a fi periculoase dacă sunt luate în seamă; nedându-le decât o simplă atenție, fără pic de simpatie, poți rămâne cu cea mai dăunătoare impresie, expunându-te unei grele ispite”. Oamenii care au participat la sedințele lui Kaspirovski (fie si numai în calitate de telespectatori), în mod inevitabil se pomeneau în interacțiune cu el.
Senzitivii, de regulă, nu tratează prin energia lor. În al doilea rând, în timpul așa-zisului tratament, practică vampirism energetic în dauna pacientului. Și, în cele din urmă, ei fac uz de energie demonică, aceasta, de asemenea, pricinuind bolnavului numai rău.
Am să dau un exemplu caracteristic, istorisirea unui crestin specialist în restaurarea antichităților.
„Într-o zi am intrat la un colecționar de antichități, o bună cunoștință a mea, pentru care executasem altădată mai multe comenzi, dar de care mă înstrăinasem mai târziu, căutând să lucrez numai pentru biserică. Mă simțeam rău, aveam slăbiciune, și i-am spus despre asta gazdei, care s-a dovedit a fi senzitiv. M-a pus să mă întind pe o canapea și preț de zece minute a făcut pase magnetice cu mâinile. Durerea de cap mi-a trecut, dar nu mă simțeam, parcă, în apele mele. Luându-mi curând rămas bun de la el, am plecat
în grabă. Ajungând acasă, am simțit copleșindu-mă o energie violentă, am restaurat până la orele trei noaptea fel de fel de antichități ce nu aveau legătură cu biserica. După aceea, timp de câteva săptămâni, am lucrat încontinuu, nu însă pentru biserică. Obiectele bisericesti, pur si simplu, nu le puteam lua în mâini. Încetasem să mă duc la biserică și să mă rog. Mi s-a ivit dorința să fac bani, să reiau legăturile abandonate cu anticarii. Nu mă simțeam niciodată în elementul meu. Doar făcând un mare efort de voință
mi-am impus să merg la mănăstire. Acolo, după o spovedanie sinceră, împărtășire si o săptămână de viață printre călugări, în timpul căreia acestia s-au rugat pentru mine, am putut, în cele din urmă, să-mi reiau munca pentru biserică.”
Iată cum acționează energia demonică intrată în om prin intervenția unui senzitiv! Ea l-a îndepărtat de Biserică si a început a orienta dezvoltarea lui N. după un plan de-al său. Și numai intervenția puterii dumnezeiesti a salvat acest om.

Previous Post

Diferența dintre noapte și zi

Next Post

Lucrarea tainică a lui Gheorghie

Related Posts
Total
0
Share