10 reguli în timp de pandemie

Pr. Dan Damaschin
1. Autoizolează-ți mintea, întreg trupul și, mai ales, inima, pentru a împiedica orice virus nematerialnic să te tulbure și să te infecteze cu răutatea demonică!
2. Poartă tot timpul mască de protecție pe gura ta! Niciun cuvânt rău nu ar trebui să fie rostit și nu-ți este îngăduit să rănești pe nimeni.

3. Masca trebuie purtată inclusiv pe ochi! Pe acolo este poarta de intrare cea mai ușoară pentru virușii mentali. Nu este nevoie decât să-i închizi și să-ți înalți mintea la Crucea Domnului Iisus Hristos!

4. Fă cât mai multă mișcare! Metaniile mari și închinăciunile în fața Domnului Hristos, Antrenorul tău personal, te vor ajuta să te menții în cea mai bună formă sufletească și nu numai!
5. Atenție la alimentație! Proteina animală, alcoolul și țigările sunt foarte iubite de microbi și de gândurile necurate, în timp ce Aghiazma, Anafura și, mai ales, Sfânta Împărtășanie sunt rezervate celor iubiți de îngeri.
6. Dacă este nevoie să stăm în casă, nu uita ca preotul este jandarmul lui Hristos și este obligat să te slujească, chiar și la patul de suferință, necondiționat. A fost antrenat și imunizat pentru orice tip de luptă, iar dacă va cădea la datorie va fi decorat post-mortem.
7. Atenție la Linguriță! În cazul în care vreun gând te-ar indemna să fugi de Ea, nu uita că, prin lacrimile și gura bunicii și ale mamei tale (nespălate, desigur), Hristos i-a conferit puteri magice, după rețete știute doar de bătrânii sfinți.
8. Distrează-te cât poți de mult! Găsești pe net o mulțime de Acatiste și Imne duhovnicești. Un karaoke cu familia ta te va ajuta să te simți excelent!
9. Ieși cât mai des din casă! Mergi la bătrânii singuri, la bolnavii și orfanii, ce te vor aștepta cu multă dragoste la fereastră. Lasă-le la ușă o pâine, o pungă de mălai, de orez,  fasole sau o sticlă de ulei. Nici nu stii cât de bun e pilaful simplu pentru un om flămând! Sărmanii mor mai curând de foame, pentru ca virușii se tem și ei de sărăcie, ca… cel rău de tămâie.
10. Crede și cercetează! Fă nu doar ce zice popa, ci mai degrabă ce face el!
Sursa: Facebook.
Previous Post

Doamne, știu că ai puterea să faci asta!

Next Post

Rănit din dragoste de Cruce

Related Posts
Total
0
Share