A rezolvat popa problema

Preot Alexandru Lungu

Am oprit la o stație peco zilele trecute, puțin mai departe de casă. Eram în reverendă și am dat să alimentez. Lângă mine a oprit o altă mașină, din care au coborât doi tineri. La un moment dat i-am auzit chicotind la adresa mea: Ia uite câți bani are popa, își face plinul. Am ridicat ușor privirea și i-am privit zâmbind. 

După ce am terminat de alimentat, am dat să intru în benzinărie. Am plătit și am cumpărat pe lângă și ceva de băut. Când am ieșit din benzinărie cei doi tineri începuse să se certe pe motiv că nu au suficienți bani şi cel care alimentase își făcuse calculul greșit. Nu știau cum să o scoată la capăt. Am tras mașina în parcare și am intrat din nou in benzinărie pentru a rezolva chestiunea. M-am dus și le-am achitat toată suma. Era puțin peste 100 de lei. Când am ieșit să le dau bonul, ei încă se frământau cum să o scoată la capăt. Le-am zâmbit și le-am spus că a rezolvat popa problema.

Astăzi au venit la Biserică și și-au cerut scuze pentru modul cum s-au comportat cu câteva zile în urmă.  Până la urmă, orice situație aparent tensionată este o șansă pentru preot de a recupera un om. Important este să așezăm un zâmbet pe față și să tragem aer în piept.

Previous Post

Evanghelia zilei (Luca 10, 22-24)

Next Post

Respectă-ţi bătrânii!

Related Posts
Total
0
Share