Academicianul Ioan Aurel Pop: ”Festivalul Untold ține de anularea culturii. Muzica a devenit o trăire rebelă”

Acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a declarat că tinerii din ziua de azi sunt pasionați de muzica rebelă.

Președintele Academiei Române consideră că festivalurile produc foarte mult rău, deoarece țin de anularea culturii.

”Festivalul Untold ține de anularea culturii, după părerea mea. Tinerii gustă și iubesc ceea ce li se oferă. Noi ne-am străduit în ultimele decenii să le oferim un anumit tip de muzică, un anumit fel de scenă, un anumit fel de joc pe scenă, anumite tipuri de lumini cu scântei care pot lua foc dacă nu suntem atenți și așa mai departe.

Pe de altă parte, în ultimii ani a apărut și povestea asta cu diferența de gen, cu posibilitatea de a alege sexul copilului. Toate aceste lucruri amestecate și bombardate pe un fond lipsă, pe un fond de cultură generală și de viață au devenit un cocktail foarte periculos, exploziv.

Generațiile acestea nu au mai avut timp să asculte poveștile bunicilor. Sunt generații care au prins din zbor un calup de viață și pentru ei viața este aceasta. Festivalul în sine, după părerea mea, produce foarte mult rău și răul se va vedea în câțiva ani. Tinerii nu mai doresc să studieze de la o anumită vârstă. Trăiesc o viață paralelă.

Muzica a devenit o trăire rebelă, complet atipică, care te scoate din fire. Tinerii nu ar putea participa la Festivalul George Enescu”, a spus acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop.

Sursa: http://www.stiridecluj.ro

Previous Post

Pr. Gheorghe Shinas – Preotul de mir este părintele tuturor

Next Post

Apostolul zilei (II Corinteni 5, 10-15)

Related Posts
Total
0
Share