Ba l-am rugat pentru tine

Încă din timpul vieţii Cuviosului am avut suferinţe mari. Îmi era inexprimabil de greu, iar printre cei din jur nu era niciun om care să mă înţeleagă. În cele din urmă am ajuns până acolo încât m-am îmbolnăvit de piept şi îmi ieşea sânge din gât, iar ascultarea mea o îndeplineam cu mare greutate, ascunzându-mi slăbiciunea faţă de toţi.

Între timp a venit vremea cositului fânului şi a trebuit să merg în rând cu ceilalţi, deşi îmi simţeam cumplita slăbiciune.

M-am pierdut de tot cu firea şi în timpul serii am rugat-o fierbinte pe Împărăteasa Cerească să mă ajute ea. Am adormit şi am văzut că mă aflu în hibarcă, lângă Icoana Maicii Domnului „Vrednică eşti“. Am aşteptat, însă batiuşka nu m-a primit.

În cele din urmă a ieşit liniştită maica egumenă faţă de care eram apropiată şi i-am vorbit: „Măicuţă, oamenii îl roagă pe batiuşka pentru cei apropiaţi ai lor; Sfinţia Voastră, de ce nu l-aţi rugat pentru mine?“.

„– Ba l-am rugat pe batiuşka pentru tine“, a răspuns ea.

Numai ce a spus aceasta şi pe uşă a ieşit însuşi batiuşka, în halatul albicios şi a spus de trei ori: Hristos a înviat! Iar eu am început să zic în somn „Vrednică eşti…“ şi, ajungând la sfârşitul rugăciunii, m-am aruncat la picioarele Cuviosului şi i-am povestit suferinţele mele şi cum mă doare pieptul. Atunci batiuşka a făcut un nod jos la sutana lui şi a apăsat cu el locul bolnav pe pieptul meu, spunându-mi să-mi amintesc că „Dumnezeu e milostiv“, apoi m-a mângâiat, şi eu m-am sculat complet sănătoasă.

Extras din Patericul de la Optina – Cuviosul stareț Iosif.

Previous Post

Evanghelia zilei (Marcu 10, 17-27)

Next Post

Despre Taina Botezului

Related Posts
Total
1
Share