Bisericuța Sfântului Ștefan de la Amaniu

Minunea cutremurătoare petrecută cu un copil

În Bisericuța Sfântului Ștefan din Amaniu – Insula Kos – există o însemnare despre o minune cutremurătoare cu un copil de 14 ani, care a avut loc în 1982 și care a constituit pretextul de a se construi Bisericuța lângă ruinele vechii Mănăstiri a Sfântului Ștefan din insulă.

Familia Anei Kourgioli locuiește în Sydney – Australia și are doi băieți minunați și inteligenți.

Într-o dimineață a anului 1982, fiul cel mic al familiei, având 14 ani atunci, a pornit sănătos spre școală. În prima oră, în timp ce era examinat, deodată și-a pierdut contactul cu mediul, nu putea vorbi, nu înțelegea, apoi a căzut în comă. Îndată a venit salvarea și l-au dus la spital, unde a început lupta pentru viața copilului. Cei mai buni medici, profesori, au depus multe eforturi, însă cu cât treceau zilele, nădejdea pentru viața copilului se irosea.

Trecuseră 15 zile și medicii i-au înștiințat pe părinții copilului că nu mai pot face nimic, că nu mai există nicio nădejde pentru copil, ci va rămâne așa în stare de comă, ca o legumă.

Atunci mama copilului în deznădejdea ei, în durerea ei, din pricina oboselii exagerate, a adormit puțin, așa cum stătea lângă patul copilului ei. Deodată îi apare în vis un bărbat tânăr, care i-a spus: „Eu sunt Sfântul Ștefan și mă aflu la Amaniu. Dacă se va zidi acolo din nou mănăstirea, copilul tău se va face bine”. Atunci femeia s-a trezit și a început să strige cu putere: „Eu voi zidi Mănăstirea, Sfinte Ștefane!” În timp ce femeia striga, copilul ei s-a trezit și a întrebat-o:

– Mamă, ce ai pățit? Ce sunt aceste cuvinte pe care le spui? De care Sfânt ai vorbit?

Atunci s-au adunat toți la patul copilului, părinții, medicii, infirmierele și toți care cunoșteau situația copilului, și au început să-și facă semnul Crucii și să spună: „Minune! Minune!”.

Pe copil l-au luat îndată părinții lui din spital deplin sănătos și au mers la casa lor. Toți care au văzut și au trăit minunea, vor să vină să se închine la această Bisericuță.

În acest loc unde este zidită Bisericuța, a fost o mănăstire de călugări închinată Sfântului Ștefan. Iar când au săpat pentru temelie, au aflat multe obiecte de la vechea mănăstire.

Previous Post

Mare rău este neascultarea

Next Post

Dăruiește-i copilului tău timpul în loc de daruri

Related Posts
Total
0
Share