Cât costă să rămâi preot până la finalul vieții?

Preot Alexandru Lungu

Cât costă să rămâi preot până la finalul vieții? Toate orele oferite celorlalți, odihna și oboseala deopotrivă. Inimile cauterizate prin focul rugăciunii și spovedaniile care au salvat suflete aflate la marginea prăpastiei. Miile de pomelnice așezate la talpa Sfintei Mese și lacrimile vărsate pentru vreun enoriaș care a abdicat. Îmbrățișările oferite din căldura inimii care trebuie să duduie de durere pentru fiecare om. Ridicările la care ai fost părtaș și injuriile pe care le-ai transformat în bumerang de dragoste.

Preoția costă mai mult decât banii din pomelnice, mulți sau puțini, parastasele cu colacii cei mai grași și prosoapele fără număr. Din cununiile cu mulți nași și botezurile supra-taxate de vreo patimă netratată la începutul preoției.

Preoția valorează mai mult decât ajunurile în care ne împiedicăm unii de alții și simțim că am fost predați de hoțul în reverendă, teroristul societății.

Preoția nu se reduce la casele pe care le poți construi și bolizii în care îți faci apariția pe la vreo sfeștanie.

Preoția nu stă în frumusețea vesmintelor și nici în mulțimea crucilor de la gât.

Dacă ai îmblânzit inimile din cele mai întunecate suflete și ai smuls lacrimile vreunui păcătos convertit, ai fost cu adevărat cel mai bogat preot și au meritat toate piroanele înfipte în trup.

Previous Post

Cât a plătit domnitorul Vasile Lupu pentru Moaștele Sfintei Parascheva?

Next Post

Evanghelia zilei (Marcu 8, 34-38; 9, 1)

Related Posts
Total
0
Share