Cauza este dată de microbii duhovnicești pe care îi nasc păcatele noastre mari

ÎPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou

Care sunt cauzele reale ale epidemiei și ale altor catastrofe care vor veni și ce putem face noi, ortodocșii, pentru a diminua răul? Pocăință și rugăciune intensă!

Întrebare:

În aceste vremuri grele, în care lumea urmărește cu neliniște cum un virus se împrăștie peste tot, cu mare viteză și provoacă moartea a mii de oameni, sunt articole ce s-au scris și care pun la îndoială existența acestui virus și spun că el este făcut în laborator de marile puteri. Cum abordează Biserica aceste fenomene catastrofale care au nevoie nu doar de răspuns din partea lumii științifice, ci mai ales din perspectiva duhovnicească?

Răspuns:

De mare actualitate și foarte importantă această întrebare! Și sunt sigur, din păcate sunt sigur, că vom mai avea aceasta discuție și la următoarea sinaxă pe care o vom ține.”Plata păcatului este moartea”. Asta se pare am uitat cu toții. Când citești Vechiul Testament, asta vezi, că toți profeții, toate întâmplările Vechiului Testament care nu sunt deloc povești, asta spun.

Că atunci când avem perioade de îndepărtare de Adevăratul Dumnezeu, când insistăm să repetăm anumite păcate, mai ales păcate legate de credință, cum e vrăjitoria, despre care am vorbit mai devreme, păcatele trupești, mai ales cele împotriva firii, înlăuntrul și în afara căsătoriei și apoi avorturile, aceste patru tipuri de păcate au condus și duc și acum la apariția unui virus Corona și a altor epidemii. (…)

Medicii epidemiologi nu au găsit încă medicamentul pentru acest virus, un virus ciudat despre care la început ne-au spus că provine de la animale, de la consumul chinezilor de animale necurate. (…) Problema este că a apărut această boală și în țări unde nu se mănâncă lilieci și la oameni care nu au călătorit în zone unde se întâmplă acest lucru. Italia este un exemplu care ar trebui să ne pună pe gânduri mai mult decât China, și mai ales partea de Nord a Italiei, care nu este o zonă sub-dezvoltată. Ce ne-a întrebat ascultătorul nostru precedent? Despre puțina credință și puținătatea sufletească.

Dacă noua ordine mondială a reușit să închidă gura politicienilor și să voteze legi împotriva firii, împotriva tradiției și a credinței noastre- și înțelegeți despre ce vorbesc, să nu îmi facă iar ancheta, să rezist măcar până la vară-, dacă politicienilor le-a fost teamă, și nu au zis nimic, și înainte să dea verdictul judecătorii, toți ziceau că Morfou este vinovat, să nu mai vorbească, dar eu ce am zis altceva decât ceea ce este de la sine înțeles, nimic nou. Așadar, cei mai mulți arhierei, silence. Cei mai mulți mi-au spus: “Aghios Morfou, lucrurile astea nu se spun”. Da, dar se văd, le-am zis. Este plin internetul de ele și noi să ne facem că nu vedem nimic, să nu zicem nimic. Ce drăguț! Nu e familie care să nu fie în pericol de divorț din cauza a ceea ce vede. Din vedere, se naște dorința. Și la cel mai curat, și la cel mai mare ascet. E plin internetul de așa ceva și copiii noștri le văd de la 8 ani, și intră la miezul nopții și părinții lor, și bunicii lor, și chiar și ierarhi și preoți și le văd. Și noi să nu zicem nimic! Tăcere! Fermoar la gură.

Așadar, dacă politicienii, ierarhii și dascălii în scoli (…) nu vor vorbi, atunci ajungem la aceste epidemii. Deoarece cauza epidemiilor nu sunt microbii, aceștia sunt sursa, cauza este dată de microbii duhovnicești pe care îi nasc păcatele noastre mari, repet: vrăjitoria, păcatele trupești, avorturile, ateismul și blasfemia, care devin deja lege, devin învățătură, normă în societate. Credeți că toate acestea vor rămâne fără urmări? Și nu le aduce Dumnezeu! Nu! Dumnezeu le folosește ca să facă minuni.

Și acum intru în răspunsul la întrebarea: cum abordează Biserica aceste fenomene catastrofale, și nu vorbim aici doar de epidemii? De multă vreme vă spun că nu doar războaie vor fi următoarele noastre încercări, fie cu turcii sau cu alții. Acestea sunt mici episoade care vor da naștere la un război mondial. Dar toate aceste legi, aceste păcate la care m-am referit, umplu oamenii de microbi demonici și apoi încep să aibă efecte asupra vulcanilor (…), seisme,- pământul suspină și suferă- epidemii, tsunami, diferite fenomene meteorologice pe care noi nu le aveam înainte atât de mult, de acum le vom avea. Le-au profețit oamenii lui Dumnezeu și le ziceam și noi, sărmanii, mai general, mai neclar, ca să nu se înspăimânte oamenii prea tare, dar acum nu mai e nevoie să vorbim noi, vorbesc știrile.

Acum, într-adevăr, la ultima întrebare este foarte important ce răspuns vom da. Și nu putem noi să răspundem acum în totalitate. Vă zic că în următoarele luni, episcopii care nu vor putea să stea (să reziste) în fața lumii, nu vor fi de trebuință Bisericii. Auziți ce zic? Știu că va fi așa. Ce înseamnă să stai în fața oamenilor? Să îi ajuți să se pocăiască. Pocăința este terapeutică. Dacă nu se pot opri aceste catastrofe, măcar să fie mai mici, de mai mică întindere și cu efecte mai puține. Asta putem să facem noi creștinii ortodocși. Putem să o facem: să vină un rău mai mic.

Așa cum i-a zis Maica Domnului lui Stelian Milona în 1964, când i-a apărut în Evrihou și i-a zis să facă rugăciune de noapte de la 1 pana la 3 și metanii multe. Și a întrebat-o Stelianos: de ce trebuia să fac asta? Pentru că în zece ani va veni un mare rău peste Cipru. Și i-a zis sărmanul, omul simplu: Dacă tot este să vină acest rău, de ce să îmi pierd și eu somnul? Și i-a răspuns dulcea noastră Maică din Ceruri: Ca să vină, Steliane, răul mai mic. Auziți cum lucrează Dumnezeu? Cu iubire de oameni, cu milostivire! Nu pedepsește. Ne învață cum să ne purtăm ca să ne însănătoșim. Diavolul e cel ce vrea distrugerea acestei lumi. Nu poate să-L distrugă pe Dumnezeu și atunci vrea sa distrugă chipul lui Dumnezeu, adică pe om. Așadar, noi încercăm- nu zic că suntem- încercăm să devenim o icoană cât mai curată a lui Dumnezeu, fără dorințe rele și fără mânie și necredință. Dumnezeu apreciază încercarea fiecăruia. Zicem, așadar, să vorbim oamenilor, celor care vor să asculte, despre pocăință. E foarte important să ne rugăm cu intensitate!

Am întrebat un om al lui Dumnezeu: Merg să le vorbesc și sunt sigur că lumea va asculta acum pentru că este foarte îngrijorată de cele ce se întâmpla, evenimentele legate de război și, mai ales cele legate de boală, ce să le spun? Și ce credeți că mi-a zis? Spune-le să facă Paraclisul Sfântului Haralambie, pentru că acesta în trecut a învins ciuma. Ce era ciuma? Era o epidemie. Și murea lumea fără să știe de ce. Și a crescut evlavia oamenilor față de Sfânt pentru că au văzut că are puterea să îndepărteze această boală. Dacă mergeți în Denia și îi întrebați de ce îl au pe Sfântul Haralambie ca apărător, vă vor spune că în trecut a ajuns ciuma până la hotarele lor și Haralambie a îndepărtat-o de la ei. […]

Ceea ce spuneam de atâta vreme este acum aproape, este lângă noi. Și să mai știți că este o binecuvântare ca aceste evenimente grele se întâmpla chiar acum, în perioada în care începe postul Paștilor și când ortodocșii au o vreme de rugăciune intensă și postesc, astfel că vor fi ajutați și cei necredincioși.

Previous Post

Să nu ne temem peste măsură, căci suntem oameni ai lui Dumnezeu

Next Post

Sfântul Munte Athos rămâne deschis în orice vremuri!

Related Posts
Total
0
Share