Ce să cerem mai întâi de la Dumnezeu?

Nu vă tulburați de faptul că uneori vă împrăștiați la rugăciune. Smeriți-vă și liniștiți-vă: cu timpul, gândurile se vor liniști. Și acesta este un război al vrăjmașului. Când punem mâna pe arme, acesta se împotrivește, însă e alungat prin smerenie – dar dacă vă veți tulbura, el se va înarma și mai tare.

Împărăția Cerurilor trebuie să fie primul lucru pe care-l cerem, însă viețuind în lume, cu familie, puteți face și cereri privitoare la lucrurile lumești sau, așa cum cere zilnic Biserica: „cele bune și de folos sufletelor noastre dăruiește”, și așa mai departe. Domnul a zis: cereți, și vi se va da (Matei 7, 7). El dă însă, doar ceea ce ne este de folos și de trebuință. Dumneavoastră nici nu puteți, viețuind în lume și având copii, să faceți în așa fel încât să nu aveți nimic, ci să împărțiți totul.

Trebuie să țineți, însă, înțeleapta cale de mijloc: nici să nu fugiți de lume, dar nici să nu vă împătimiți de ea. Dacă aveți nevoie de lucruri pentru copii, păstrați-le; dacă nu, dați-le nevoiașilor.

Sursa: Sfaturi pentru mireni Sfântul Macarie de la Optina, Editura Sophia, via http://doxologia.ro.

Previous Post

Evanghelia zilei (Marcu 5, 1-20)

Next Post

Apostolul zilei (Filipeni 2, 5-11)

Related Posts
Total
0
Share